10 / 10 / 2024

Nemrut Kayak Tesisinin onarımı için ihale yapılacak!

Nemrut Kayak Tesisinin onarımı için ihale yapılacak!

Bitlisin Tatvan ilçesinde bulunan ve geçen yıl şiddetli lodos nedeniyle halatları kopan Nemrut Kayak Tesisi onarılacak. Tesisin kopan halatları onarılarak, önümüzdeki yıl kış sezonuna yetiştirmesi planıyor  




Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şiddetli rüzgar nedeniyle geçen yıl Nemrut Kayak Tesisinin zarar gördüğünü, halatları kopan tesisin kullanılamaz hale geldiğini söyledi.
        
"Tesisin kopan halatlarını onararak, önümüzdeki yıl kış sezonuna yetiştirmeyi planlıyoruz. Bunun için girişimlerde bulunduk ve halatların onarımı  için ihale yaptık"diyen Vali Yılmaz, tesis için hukuki sürecin de devam ettiğini, buna rağmen sorumluluğu üzerlerine alıp ihale yaptıklarını söyledi.
 
Yılmaz, "Amacımız, hukuki süreç tamamlanıncaya kadar, geçen süreyi değerlendirmek. Eğer biz kazanırsak, ihaleyle ilgili yaptığımız masrafları kiracıdan talep edeceğiz. Eğer kaybedersek de işimizi bir an önce yapmış olacağız."
        
Tesiste müteahhit firmanın çalışma başlattığını kaydeden Yılmaz, şu an tesisteki halatların kullanılıp, kullanılmayacağı yönünde teknik bir sorun bulunduğunu bildirdi.
        
Tesis için yeterli teknik raporu elde etmeye çalıştıklarını, tekrar sorun yaşanmaması için uğraştıklarını kaydeden Yılmaz, işi her yönüyle sağlam olarak yapmak istediklerini dile getirdi.
AA


Geri Dön