28 / 04 / 2024

Nevzat Şahin kimdir?

Nevzat Şahin kimdir?

Ankara Kalecik Belediye Başkanı Nevzat Şahin kimdir? Nevzat Şahin ne zamandan beri belediye başkanı olarak çalışıyor? Nevzat Şahin, iş hayatına ne zaman atıldı? İşte yanıtı...



Nevzat Şahin kimdir?

Nevzat Şahin, biyografisini şu şekilde anlatıyor:

Yusuf ve Dursun ŞAHİN’ in tek çocuğu olarak Kasım 1956 da Kalecik’ te doğdum Babam Yusuf ŞAHİN (Sahcılar) Kalecik ve Keskin Adliyesinde Mübaşir olarak görev yaptı Annem Dursun ŞAHİN (Martlılar)ev kadınıydı. Babamı 1959 yılında, annemi 1985 yılında kaybettim.

 

Babam öldükten sonra dayım Mehmet MARTLI’ nın yanında büyüdüm. İlkokul, Ortaokul ve liseyi Kalecikte okudum.1973 yılında Liseyi bitirdikten sonra sebze ve pancar ziraatıyla uğraştım. Çiftçilik yaptım. 1976 yılında  Ankara  Belediyesinin açmış olduğu memuriyet sınavını 100 üzerinden 95 puanla kazanarak Ekim 1976,da Ankara Belediyesi Toptancı Hal Şube Müdürlüğünde göreve başladım. 1977 Yılında Üniversite sınavlarını kazanarak Gazi Eğitim Enstitüsü Matematik bölümünde eğitime başladım. 


1980 yılında mezun oldum. Devlet Memuru olduğum için Öğretmenliğe başlamadım. 1982 yılında askerliğimi kısa dönem olarak Antalya Topçularda yaptım. 1983 yılında hemşerim olan Ömer ŞATIR’ ın kızı Ayşe ŞATIR’ la evlendim. 1985 doğumlu bir kızım ve 1995 doğumlu bir oğlum var. Ankara’da çalıştığım süre içinde Kalecikle bağlarım hiç kopmadı. Her hafta sonumu Kalecikli hemşerilerimle paylaştım. Kalecik Uludere Mevkiindeki bahçemizi herkes bilir. 


Çocukluğumun 1964 -1966 yıllarında Uludere barajının yapımı için dayım Mehmet MARTLI’ nın nasıl var gücüyle çalıştığına şahit oldum. Daha sonraki yıllarda bu barajın birileri tarafından engellendiğini öğrenince çok üzülmüştüm.


Ankara Büyükşehir belediyesinde sırasıyla Toptancı Hal Müdürlüğü, Turizm Müdürlüğü, Asvalt Şb. Müdürlüğü, Hesap İşleri Müdürlüğü, Numarataj ve Kamulaştırma Şb. Müdürlüğü, Emlak Daire Başkanlığı, Araştırma Planlama Koordinasyon Daire Başkanlığı, Mezarlıklar Şb. Müdürlüğü ve Sağlık Daire Başkanlığında Uzman olarak görev yaptım.   


1994 yılında Kalecik Kültür Derneği Ankara Şube Başkanlığı görevinde bulundum. Hemşerilerimi bir araya getirerek güç birliği ve dayanışmayı oluşturmaya çalıştım.


2004 Yerel seçimlerinde CHP’ den Kalecik Belediye Başkanı adayı oldum. Seçimleri 11 oy farkla kazanamadım. Seçimlerden sonra Ankara Büyükşehir Belediyesindeki görevime tekrar başladım. Son yıllarda Kalecikten 300,e yakın Hemşerimizi işe (resmi-özel) yerleştirerek Kalecik’ e ve Kalecikliye hizmet etmeye çalıştım. Hemşerilerimizin sevinçli ve kederli günlerinde sevinçlerini ve üzüntülerini paylaşmaya çalıştım, yanlarında oldum ve olmaya da devam edeceğim. . 32 yıllık memuriyet yaşamımda BELEDİYECİLİK konusunda UZMANLAŞTIM. Belediye ve Bürokraside edindiğim engin bilgi ve deneyimlerimi siz Hemşerilerimize hizmet olarak sunmayı hedef seçtim.







Geri Dön