17 / 05 / 2024

New York borsası günü yükselişle kapattı!

New York borsası günü yükselişle kapattı!

New York borsası, şirketlerin beklenenden daha iyi üçüncü çeyrek kazançları açıklamasının ardından yükselişle kapandı.



Johnson & Johnson ve Lockheed Martin'den beklenenden daha iyi sonuçlar, şirketlerin bilançolarının olası bir piyasa durgunluğu korkularını yatıştıracağına dair umutları artırdı.

Beyaz Saray Sözcüsü Carine Jean-Pierre de son ekonomik verilerin resesyona işaret etmediğini söyledi.

Ülkenin yakın zamanda resesyona gireceği iddialarına karşı Jean-Pierre, "Şu anda iş piyasasının güçlü olduğunu görüyoruz. İş gücünün gücünü görüyoruz. Bunlar genellikle resesyon öncesi görülen şeyler değildir" dedi.

Jean-Pierre, ABD Başkanı Joe Biden'ın, yarın benzin fiyatlarının düşürülmesi konusunda bir açıklama yapacağını da duyurdu.

New York borsası günü yükselişle kapattı!

Makroekonomik veriler cephesinde, ABD sanayi üretimi Eylül ayında aylık bazda yüzde 0,4 artarak piyasa beklentilerini aştı.

Bu arada Atlanta Fed Başkanı Rafael Bostic, Federal Rezerv'in açıklamasını dinlemeye devam edeceğini, ancak enflasyonun çok yüksek olduğunu ve kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

Bostic, Fed'in mevcut enflasyona neden olan tüm sorunları çözemeyeceğini, enflasyon kontrol altına alınmadığı takdirde Fed'in maksimum istihdam yaratmak için mücadele edeceğini belirtti.

Eyvah Eyvah… Türk hisse ve tahvilinden çıkacak yabancı kalmadı
Aile destek ödemesi kaç TL? Aile destek ödemesine zam mı geldi?
Taşıt kredisi faiz oranlarında son dakika! Taşıt kredisi hesaplama!

Geri Dön