01 / 05 / 2024

Niğde jeopolitik konumu ile gelişmeye açık!

Niğde jeopolitik konumu ile gelişmeye açık!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde'nin sahip olduğu jeopolitik konum nedeniyle gelişmeye açık bir şehir olduğunu söyledi. Faruk Akdoğan söyle konuştu:



Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde'nin sahip olduğu jeopolitik konum nedeniyle gelişmeye açık bir şehir olduğunu söyledi. Faruk Akdoğan söyle konuştu:


Niğde'de tarıma dayalı bir ekonomik yapı bulunuyor. Hayvancılık ve madencilik ayrıca önde gelen sektörler arasında yer alıyor. Ekonominin temelini tarım, turizm ve sanayi oluşturuyor. Kayseri, Konya, Adana, Mersin gibi gelişmiş illerin arasında yer alan Niğde, sahip olduğu jeopolitik konum nedeniyle gelişmeye açık bir şehir. 


İl, deniz yolu ulaşımına iki saatlik mesafede. Habur'dan başlayan ve Kapıkule'ye bağlanan otoyol kentten geçiyor. Yurdun her noktasına rahat ulaşım imkanına sahip olması, önemli bir merkez haline getiriyor. Niğde'nin cazibesinin daha da artması bekleniyor. 


Niğde, turizmde istenilen noktada değil

Vizyoner bir şehir olma yolunda gerekli adımları atan Niğde, 25 bin öğrencinin bulunduğu bir öğrenci şehri haline geldi. Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal ve kültürel tesisleri hayata geçirmek için yoğun bir çalışma içindeyiz. Kapadokya'nın giriş kapısı olan Niğde, turizmde hak ettiği potansiyeli yakalayamadı. 10 bin yıllık geçmişi olan kent. kültürel varlıkları geniş bir şehir. Bölgedeki Gümüşler Manastırı önemli bir değer. Demirkazık bölgesi, dağcılık için ideal bir doğal sit alanı. 


Hazırladığımız turizm eylem planı çerçevesinde gerekli tanıtım çalışmalarına ağırlık vererek, Niğde'nin turizmde hak ettiği değeri kazanması için çalışıyoruz. 


Göreve geldiğimiz 2009 yılından bugüne kadar belediye olarak birçok proje gerçekleştirdik. Söz konusu projeler içinde; düzenli katı atık depolama tesisi, modern itfaiye binası, mezbaha, eğlence mekanlarının şehir dışına taşınması, zahire pazarı, hayvan barınağı, Akmedrese Belediye Kültür Evi, Esenbey Türbesi, Sıralı Cami, Hüdavent Hatun Türbesi, Gündoğdu Türbesi ve Kesikbaş Türbeleri'nin çevrelerinin düzenlenmesi bulunuyor. Ayrıca Belediye Bayanlar Yaşam ve Spor Merkezi, kapalı pazar alanları, düğün salonları ve sosyal tesisler, arsenik arıtma tesisi, yarı olimpik yüzme havuzu birçok modern hizmet aracının alımı da hizmetlerimiz arasında yer alıyor. 


Sportif faaliyetlere destek veriyoruz

Yeni dönemle birlikte Efendibey Kentsel Dönüşüm alanında inşaatlar yükselmeye başladı. Kent Meydanı Projesi'ni tamamlayarak Niğde'ye otoparklı kent meydanı kazandırdık. Kentin ortasından geçen derenin ıslahı için yaptığımız girişimler sonucu ıslah çalışmaları başladı. Yaya kaldırımlarımızı görme engellilerinin de kullanabileceği şekilde düzenledik. Niğde merkezindeki kavşakların düzenlemesini sağlayarak yeşile kapladık. Sportif faaliyetlerimizi daha da hızlandırarak Belediye Spor'a tesis kazandırdık. Niğde Belediye Spor'un her branşta mücadelesini sürdürmesini sağladık. Niğde'nin profesyonel ligde temsil edilmesi için Niğde Belediye Spor futbol takımının güçlenmesini sağladık ve takım 3'üncü lige yükseldi. 


Dünya


Geri Dön