02 / 05 / 2024

Niğde’ye AVM geliyor!

Niğde’ye AVM geliyor!

Türkiye'de birçok vatandaş alışveriş yapmak istediği zaman AVM'leri tercih ediyor, Şimdi de hiç AVM'si olmayan Niğde'ye AVM geliyor.



 

Son dönemlerde sayıları hızla artan AVM’ler, daha geniş çapta faaliyet gösteriyor. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye genelinde aktif AVM sayısı bugün itibariyle 379’a ulaştı. Ancak planlanan projelerle bu rakam 2019 yılında 450’yi aşacak. En fazla AVM ise Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul’da bulunuyor. Bu kentteki AVM sayısı 100’e ulaştı. İstanbul’u 35 AVM ile Ankara, 19 AVM ile  İzmir  ve 16 AVM ile Antalya takip ediyor. Fakat Türkiye’de AVM olmayan çok sayıda il de mevcut. Örneğin Niğde bunlardan biri ve şu sıralar Niğde’ye AVM yapılacağı konuşuluyor.

TRAFİK DAHA DA YOĞUNLAŞACAK

Niğde esnafı mahallelerine inşa edilecek olan AVM projesi hakkında sozcu.com.tr’ye konuştu. Esnaf bu projeyi istemediklerini ve projenin Niğde esnafına büyük bir darbe olacağını belirtti. Yetkililer ise konuyla ilgili olarak, “Proje sebze halinin oraya yapılacak diye duyum aldık. Projenin gerçekleşmesiyle Niğde trafiği daha da yoğunlaşacak.Projeyi kesinlikle istemiyoruz.” dedi.  2007'de Türkiye genelinde ise aktif 145 AVM bulunuyordu. Aradan geçen süreçte 2016 sonu itibariyle rakam 379 oldu. Yani 9 yıllık süreçte Türkiye’deki alışveriş merkezi sayısı yüzde 161 oranında arttı.

ESNAF BÜYÜK DARBE YER


Niğde’ye AVM’nin yapılması hakkında açıklama yapan Başkan Aykın ” Niğde’de şuan hiç AVM yok. Bölgeye AVM’nin yapılmasın esnafa büyük bir darbe olur. Herkes dükkan kapatır. O kadar aile ekmek yiyor. Hepsi aç kalır. Onun için bu projenin yapılmaması daha mantıklı olur.” diye konuştu.


AVM YAPILMASINI İSTEMİYORUZ

Niğde’de yapılması planlanan AVM hakkında sozcu.com.tr’ye açıklamalar yapan Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk ise, “İlimizde alışveriş merkezi açılacağı söylentileri dolaşmakta” dedi. Nihat Öztürk AVM’nin kent merkezinin dışında olması gerektiğini yoksa küçük esnafın korunamayacağını söyledi.


 


Geri Dön