21 / 05 / 2024

Nihat Ergün'den asansör sanayicilerine öneri: Yatırım yapın!

Nihat Ergün'den asansör sanayicilerine öneri: Yatırım yapın!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde organize edilen Asansör sanayicileri ile yapı üreticilerini buluşturan toplantı 21 Aralık Çarşamba günü Çırağan Sarayında gerçekleşti



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde organize edilen Asansör sanayicileri ile yapı üreticilerini buluşturan toplantı 21 Aralık Çarşamba günü Çırağan Sarayında gerçekleşti.

Bakan Ergün, asansör sektörüne hitaben yaptığı konuşmasında, Birleşin, birlikte hareket edin, büyüyün, Ar-Ge ve teknolojik yatırıma önem verin, biz de tüm kamu kurumlarımızla size destek verelim diyerek asansör sektörüne yol haritası çizerek adeta pas attı.

Toplantıya sektörü temsilen Asansör Sanayicileri Platformu ile Asansör Sektörel Gelişim Platformu (ASGEP) üyelerinden oluşan 200ü aşkın katılım sağlandı. Toplantı sonunda görüşlerini aldığımız platform üyeleri Bakan Ergünden gerekli mesajların alındığını ve bundan sonraki çalışmaların gösterilen hedefler doğrultusunda yapılacağını ifade ettiler.

BAKANDAN SEKTÖRE YUNUS EMRELİ MESAJ:
GELİN TANIŞ OLALIM, İŞİ KOLAY KILALIM
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Bu söz sadece sosyal olaylarda değil, aynı zamanda ekonomik olaylarda, teknolojik olaylarda, siyasal olaylarda da tanış olmayı, birbirini tanımanın işleri ne kadar kolaylaştıracağını göstermiş oluyor. Asansör sektörüyle ilgili tüm paydaşları buluşturan bu toplantının önemli bir başlangıç toplantısı olduğuna inanıyorum. Sorunları birlikte tartışmamızın, sektörün kapasitesini ve piyasa ihtiyaçlarını eşleştirme gayretimizin çok olumlu sonuçlar doğuracağını da yakından biliyorum dedi.

İHRACAT VE İTHALAT DENGELİ OLMALI
Bakan Ergün, Dışa açık ekonomi modeline sahip Türkiyenin ihracat ve ithalat arasında bir denge de kurması gerekiyor. Zira bu dengenin kaybolması özellikle cari açığın finansmanında sıkıntılar yaşanmasına ve ülke tasarruflarının ciddi anlamda azalmasına neden olacaktır. İçinde bulunduğumuz hızlı büyüme süreçlerinde toplumun ihtiyaçlarının yerli ürünlerle karşılanması, dış ticaret dengesinin korunmasında büyük bir önem taşıyor diye konuştu.

ASANSÖR SEKTÖRÜNDE MARKALAŞMAYA GİDİLMELİ
Özellikle büyüme süreçlerinde bazı sektörlerde markalaşmaya gidilmelidir. İnşaat sektörü bir çok sektörü direkt olarak etkileyen büyük bir ekonomik potansiyeldir. Asansör de bunun içersinde elbette önemli ve kritik değeri olan bir sektördür. İnşaat sektöründeki bu ivmenin aynı zamanda asansörde bizi markalaşmaya, ulusal ve uluslararası düzeyde bir kaç marka çıkarmaya götürmesi lazım. Bu noktada inşaat sektörünün yapacakları var. Bizim kamu olarak yapacaklarımız var. Ama asansör işinde çalışan arkadaşlarımızın da yapacakları var. Herkes kendi rolünü iyi oynarsa markalaşmayı ortaya koyabiliriz.

KÜRESELLEŞMENİN FIRSATLARI VE TEHDİTLERİ DE VAR
Küreselleşme süreci bize büyük fırsatlar doğurduğu gibi içinde tehditleri de barındırıyor. Küreselleşme süreci iç pazarınızı yabancı ürünlerin istila etmesine neden olabileceği gibi dünya çapında markalar çıkarmamıza da imkan vermektedir. Önemli olan, ülke olarak doğru politikalar üretmek, birbirimize destek olmak, imkan ve kabiliyetlerimizi paylaşmaktır.

YERLİ MALI YURDUN MALI, DÜNYA BUNU KULLANMALI
Bakan Ergün, eskiden beri söylenegelen Yerli malı yurdun malı, herkes bunu kullanmalı deyişinin artık değiştiğini ve Yerli malı yurdun malı, dünya bunu kullanmalı şeklinde söylenmesi gerektiğini belirterek, Sektörlerimizi dünyadaki ekonomik fırsatlar çerçevesinde yönlendirmeli ve fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Bugün müreffeh bir topluma dönüşmenin formülü, bilgi üretmek ve bu bilgiyi yüksek katma değerli, ileri teknolojili ürünlere dönüştürmektir. Alelade ürünlerle zengin olamayız. Eğer ürettiğimiz ürünlere bilgi katamazsak, teknoloji ve endüstriyel tasarım katamazsak, marka oluşturamazsak başarılı olamayız dedi.


TÜRK ASANSÖR SANAYİ VE KAMU ALIMLARI PANELİ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergünün konuşmasından sonra Türk Asansör Sanayi ve Kami Alımları konulu bir panel yapıldı. Panelin moderatörlüğünü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Rahmi Çetin yaparken, panelist olarak Kamu İhale Kurumu Daire Başkanı Ergün Taşçı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngörle Asansör sektörü adına Asansör Sanayicileri Platformu üyeleri Sefa Targıtla Fevzi Yıldırım katıldılar.


Geri Dön