02 / 05 / 2024

Nihat Özdemir: İnşaat maliyetlerinde azalma bekliyoruz!

Nihat Özdemir: İnşaat maliyetlerinde azalma bekliyoruz!

Gelirlerin döviz cinsinden olduğunu belirten Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, "İnşaat maliyetlerinde azalma bekliyoruz" dedi. Nihat Özdemir, 3. havalimanı projesinde, döviz kurlarındaki artışın kendilerine olumlu yansıyacağını belirtti....



Gelirlerin döviz cinsinden olduğunu belirten Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, "İnşaat maliyetlerinde azalma bekliyoruz" dedi.
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3. havalimanı projesinde, döviz kurlarındaki artışın kendilerine olumlu yansıyacağını belirtti. Özdemir, "Gelirlerimizin tamamı yabancı para. Tüm gelirlerimiz euro cinsinden olduğu için gelirlerimizde bir sıkıntı yok. inşaatta işgücü, demir ve çimento TL cinsinden olduğundan dolayı inşaat maliyetinde yüzde 5 ile 7 arasında bir azalma bekliyoruz" dedi. Yüzde 9'luk faizden de olumsuz yönde etkilenmediklerini belirten Özdemir, "Bu rakamları öngörerek fizibilite hazırladık. FED'in uygulamalarına ülke olarak hazırız. Kurdaki dalgalanma geçici. Piyasa zamanla rayına oturacak" dedi.
Finansmanda sorun yok Limkon Gıda'nın Alman Wild şirketiyle imzaladığı ortaklık anlaşmasının basın toplantısında konuşan Nihat Özdemir 3.havalimanı projesinin finansmanında bir sorun yaşamadıklarını söyledi. Özdemir, "Havalimanı dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak. Aynı zamanda yaşanabilecek bir mekân yaratacağız. Projede master plan olarak yola çıktık ve işin neredeyse sonuna geldik. Eylül sonu, ekim başı gibi projeyi tamamlayıp idareye sunacağız. Sözleşme paraflandı ve imza noktasına gelindi. Yerli ve yabancı bankalarla görüşmelerimiz sürüyor. 3. havalimanında kademeli olarak yıllık 70,90,120 ve 150 milyon yolcuya ulaşmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Başkan adayı değilim Nihat Özdemir Fenerbahçe başkanlığına aday olup olmayacağıyla ilgili soruya ise "Su an Fenerbahçe başkanlığına aday olmam mümkün değil" cevabını verdi.
Limak Holding ve İsviçreli Wild Flavors, Adana'da 15 milyon euroluk yatırım için anlaşma imzaladı.
¦wWild ile meyve suyunda Limkon Gıda, Alman Wild şirketi ile ortaklık anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında ilk aşamada 5 milyon euroluk bir yatırım yapılacak. Sonraki aşamada ise yatırım 10 milyon euroya çıkarılacak. Limkon'un sağladığı hammaddeler, Wild şirketinin bileşikleriyle birleştirilerek Limkon'un Adana'daki fabrikasında meyve suyu üretilecek. Limkon'u 2008'de kurduklarını kaydeden Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Fabrikamızın 800 metrekarelik alanında Wild üretim yapacak. Sektörde daha önce ürünler ithal ediliyordu. Artık Wild mamulleri burada üretilecek. İlerde belki 2. fabrikamızı açacağız" dedi.


Radikal

Geri Dön