27 / 07 / 2024

Nijerliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Nijerliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Nijer vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul edinme hakkı var mıdır? Nijerliler Türkiye'den ev alabilir mi? Nijerliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Nijerliler Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu kararı...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Nijerliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Nijer, Afrika kıtasının batısında bulunan ülkedir. Nijer kuzeyde Cezayir ve Libya, doğuda Çad, güneyde Nijerya ve Benin, batıda ise Burkina Faso ve Mali ile komşu konumundadır. Ülkenin başkenti Niamey'dir.


Peki Nijerliler Türkiye'den ev alabilir mi? Nijerliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Nijerliler Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Nijerlilerin gayrimenkul edinim hakları ile ilgili hükümler Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet listesi kapsamında açıklanıyor.


Kanuna göre, Nijer vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul edinim hakkına sahip. Ayrıca Nijer vatandaşları için özel bir koşul bulunmuyor.


Nijerlilerin Türkiye'deki tapu işlemlerini tamamlayabilmeleri için; Kimlik belgesi ve pasaport; Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı;İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresini temin etmesi ve tapu dairesine müracaatta bulunması gerekiyor.




Geri Dön