28 / 04 / 2024

Nilüfer Belediyesi kentsel yenilemeyi mercek altına aldı!

Nilüfer Belediyesi kentsel yenilemeyi mercek altına aldı!

" Kentsel Yenilemede Yeni Arayışla " başlığı altında ikinci çalıştayı düzenleyen Bursa Nilüfer Belediyesi, Birleşmiş Milletler Habitat 'tan katılan uzmanlarla kentsel yenilemeyi mercek altına aldı...




"Kentsel Yenilemede Yeni Arayışlar" başlığı altında ikinci çalıştayı düzenleyen Nilüfer Belediyesi, Birleşmiş Milletler Habitat'tan katılan uzmanlarla kentsel yenilemeyi mercek altına aldı. 


Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi'nde düzenlenen ve iki gün sürecek olan çalıştaya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BM Habitat Kent Planlama, Gelişim ve Tasarım Bölümü Yöneticisi Laura Petrella ile BM Habitat Danışmanı Şehir Plancısı Thomas Stellmach, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve teknik personel katıldı. Kent ekolojisini gözeten ve katılımcı bir planlama yaklaşımı oluşturmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi, "Kentsel Dönüşüm Projesine Hazırlık Çalıştayı" ile dönüIki gün sürecek çalıştaya Yıldız Teknik Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi'nden gelen şehir plancısı uzmanlar da katılarak görüşlerini paylaşıyor. 



'DÖNÜŞÜMÜN BAŞI İNSAN' ,

Çalıştayın açılışında konuşan Başkan Bozbey, kentsel dönüşümün Türkiye'de farklı algılandığını belirtti. Kentsel dönüşümün insanla başlayıp insanla biteceğini ifade eden Bozbey, "Kentsel dönüşüm insanları değiştiremediğiniz takdirde hiçbir işe yaramaz. Nilüfer Belediyesi bu konuda çok hassas. Türkiye'de yapılmak istenen dönüşüm değil yenilemedir. Bu şekilde sadece binaları yenilersiniz ve insanları mutlu edemezsiniz. Tarlabaşı, Doğanbey ve Kamberler ortada" dedi. 


Bursa Hakimiyet




Geri Dön