02 / 05 / 2024

Nişantaşı City's rotayı orta gelirliye çevirdi

Nişantaşı City's rotayı orta gelirliye çevirdi

Nişantaşı City's, krizle birlikte rotayı üst gelir grubundan orta gelir grubuna kaydırdı. Mango ve Burger King'in açılacağı AVM'de ayak üstü restoranlara ağırlık verilecek



Şişli Terakki Vakfı tarafından 33 yıllığına Gülaylar Group'a kiralanan City's hedef kitlesinde değişikliğe gidiyor. İnternet sitesinde gelir grubu hâlâ 'Jet - Set' olarak tanımlanan City's ile ilgili konuşan Genel Müdür Kazım Çizmeci, krizle birlikte Türkiye'deki konjonktürün de daha geniş kitlelere yayılma gereğini ortaya çıkardığını söyledi. Çizmeci, "Gelir grubunu genişletiyoruz. Burger King ve Mango'dan sonra alışveriş trafiğini artıracak 2'si hazır giyim, biri elektronik firması üç mağaza daha açılacak" dedi. City's hakkında bugüne kadar çok fazla şeyin yazılıp çizildiğini ancak müşteriye daha geniş ürün çeşidi sunan markalarla yollarına devam ettüklerini söyleyen Çizmeci şöyle konuştu: "Mango'nun City's'e çok yakın bir mağazası daha var. Macrocenter da aynı şekilde. Buna rağmen Mango 650 metrekarelik bir mağazayla City's'e giriyor. Bu bile güven işareti."

KİRADA %30 İNDİRİM YAPTIK
Yeni gelen markalara herhangi bir indirim yapıp yapmadıkları ile ilgili sorumuza da Çizmeci, "Özel bir indirim uygulaması söz konusu değil. Zaten krizle birlikte 2009 Eylül ayına kadar kiralarda yüzde 30 indirim yaptık" yanıtını verdi.

Restoranlara balkon sistemi getirdiler
AVM'NİN üçüncü katında bulunan Food Hall'a ayak üstü, hızlı tüketime yönelik fast food restoranların gireceğini, İzzet Çapa'nın işlettiği It's a Joke'un bulunduğu restoranlar katıyla ilgili de yeni bir düzenleme yaptıklarını dile getiren Çizmeci, "Daha önce 150 metrekareye ayırdığımız alanlarda 300 metrekarelik 3 restoran konumlandırıyoruz" dedi. Bu restoranlara balkon düzeninin kurulacağını ve müşterilerin açık havadan da istifade edeceğini vurgulayan Çizmeci, çalışmaların tamamlandığını, sigara yasağından da bu şekilde etkilenmeyeceklerini söyledi.

Yeni bir satış gündemde yok
Yüzde 49'u uluslararası bir emlak fonuna satılan City's için yeni bir satış düşünmediklerini belirten Çizmeci, AVM yatırımlarının da 2010'da kaldığı yerden devam edeceğini söyledi
Sabah


Geri Dön