04 / 05 / 2024

Nispetiye trafiğe kapanacak!

Nispetiye trafiğe kapanacak!

Hürriyet gazetesi Kelebek eki köşe yazarı Cengiz Semercioğlu, bugün ki köşesinde yılbaşı partilerinin bu sene ki cazip merkezlerinden bahsediyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile ikili görüşmesinde ki ayrıntılarıda aktarıyor;



İstanbul'da yılbaşı partilerinin son yıllardaki en cazip merkezi Nişantaşı Abdi İpekçi'ydi.. Mustafa Sarıgül Belediye Başkanlığı döneminde Abdi İpekçi'yi baştan sona yapılandırdı, her sene yılbaşı partileriylede üzerine çilek koydu.. Bu yıl Şişli'ye çok ciddi bir rakip geliyor: Beşiktaş Belediyesi...


Başkan Murat Hazinedar, Nispetiye Caddesi'ni kapatarak bugüne kadar görülmemiş ölçekte büyük bir yılbaşı partisine hazırlanıyor. Aslında bu bir anlamda Akmerkez'in yeniden doğuşu olacak.


Akmerkez'in dış cephesinde uzun bir süredir bitmeyen bir tadilat var, bina  neredeyse baştan aşağı yenilendi.Kafeler, mağazalar, cadde tarafından görünür hale getirildi. Her sabah önünden geçiyorum hummalı çalışma tam gaz devam ediyor. Ay sonunda tamamlanması beklenen, yılbaşı partisinin merkezi olacak.


Beşiktaş Belediyesi, Koç Köprüsü'nün oradan Bebek Yokuşu'nun biraz ilerisine kadar Akmerkez'in de üzerinde bulunduğu Nispetiye Caddesi'ni boydan boya kapatacak. Yere kırmızı halı döşenecek, havai fişek gösterileri, konserlerle gece boyu eğlence devam edecek.


Gecenin en büyük sürprizi ise Akmerkez binası üzerine yapılacak 'video maping' uygulaması olacak. Üç boyutlu bir projeksiyon aslında bu...


Dünya'da büyük binaların üzerine uygulanıyor ve koca binalar lego gibi yıkılıyor, camları patlıyor, kapıları pencereleri açılıyor.. İnternete video mapping yazıp çok şaşırtıcı uygulamalarını izleyebilirsiniz... Akmerkez binası da yılbaşı gecesi bu yöntemle yıkılacak.. 


Daha da güzeli gece 24:00'de Akmerkez'in üzerindeki o üç boyutlu uygulamada Zeki Müren sahneye çıkacak.Eskiden olduğu gibi yeni yıla yine Zeki Müren'le gireceğiz. Önceki gün karşılaştığım Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar verdi bu bilgileri bana, çok heyecanlıydı; ''Şişli'den rol çalacağız artık yılbaşı partilerinin merkezi Nispetiye olacak'' dedi..


Murat Başkan'ın hayali ise 19 Mayıs'ta Soma nedeniyle sahneye çıkaramadığı Tarkan'ı bu kez yılbaşında sahneye çıkarmak ve Zeki Müren'le düet yaptırmak..  Ancak bunun gerçekleşmesi imkansız gözüküyor galiba Başkan..  Çünkü Tarkan'ın yılbaşında Bakü'de çok özel bir partide olacağını öğrendim..


Hürriyet - Kelebek


Cengiz Semercioğlu


Geri Dön