14 / 05 / 2024

Nitelikli konut projelerinin artışı iklimlendirme sektörünü geliştiriyor!

Nitelikli konut projelerinin artışı iklimlendirme sektörünü geliştiriyor!

Daikin Türkiye de yer aldığı projelerde tek tip cihaz yerine, kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına farklı çözümler sunan ürünleriyle öne çıkıyor. Daikin'in mucidi olduğu VRV sistemleri pazarda hızla kabul görüyor...



Nitelikli konut projelerindeki artış, iklimlendirme sektörünün gelişimini yakından ilgilendiriyor. Daikin Türkiye de yer aldığı projelerde tek tip cihaz yerine, kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına farklı çözümler sunan ürünleriyle öne çıkıyor. Daikin'in mucidi olduğu VRV sistemleri pazarda hızla kabul görüyor. 


SON yıllarda iklimlendirme sektörü sadece yaz aylarında değil tüm dönemlerde hareketli günler yaşıyor. Gayrimenkul sektöründeki gelişmeler bireysel klima satışlarının yanı sıra merkezi iklimlendirme sistemlerine olan ilgiyi de artırdı. Her bir projeye özel olarak geliştirilen iklimlendirme sistemleri, farklı ihtiyaçlara farklı çözümler sunarken, merkezi sistemlerin artış hızı bireysel satışları geride bıraktı. 


Türkiye'de nitelikli konut projelerindeki artış iklimlendirme sektörünün gelişimini yakından etkilerken, Daikin gibi geniş ürün gamı ile hizmet sunan markalar için bir avantaja dönüşüyor. Sadece soğutma değil, konut ve ticari alanların her türlü iklimlendirme ihtiyaçlarına çözüm üreten bir yapısı olan Daikin. sektörün en geniş ürün gamına sahip şirketi olarak her türlü iklimlendirme ihtiyacına yanıt veriyor. Bugüne kadar çok sayıda otel, hastane, AVM ve iş merkezinin ısıtma-soğutma sistemlerinde Daikin ürünleri tercih edilirken son dönemde pek çok prestijli konut projesinde Daikin'in sunduğu iklimlendirme sistemleri kullanılıyor. 




VRV SİSTEMLERE BÜYÜK İLGİ 


Japonya merkezli Daikin. 1924 yılından bu yana iklimlendirme sektörüne pek çok buluşuyla öncülük ederken, 1982 yılında sektöre kazandırdığı VRV sistemler dördüncü nesil modeli ile popülerliğini kuruyor. 


TEK TİP CİHAZ DEVRİ BİTTİ 


Faaliyet gösterdiği 90 yıl boyunca tamamen iklimlendirme sektörüne odaklanan Daikin, Türkiye'de her türlü iklimlendirme ihtiyacına yanıt verebiliyor. Bireysel alanda split kliDaikin VRV IV ısı pompası, alanında dünyanın en saygın ödüllerinden Plus X 2013 Ödülü'nün sahibi oldu. Daikin VRV IV ısı pompası yenilikçi teknolojisi, pazara liderlik eden etkinliği, işlevselliği ve çevreye verdiği önemle, Plus X 2013 Ödülü nü almaya hak kazandı. 


Dünyanın önde gelen ödüllerinden biri olarak kabul edilen Plus X için, teknoloji, spor ve yaşam biçimi alanlarında yenilikçilik sunan markalar yarışıyor. Plus X Ödülü, rekabet piyasasında son teknolojisiyle öne çıkan ürünlere veriliyor. Ödülün karar aşaması ise, 25 farklı endüstri sektörünün önde gelen uzmanlarından ve bağımsız ekonomi gazetecilerinden oluşan jüri tarafından iki hafta süren paneller sonrasında gerçekleşiyor. 


Gayrimenkul sektöründeki gelişmeler Türkiye'de özellikle VRV tipi merkezi sistemlere olan ilgiyi artırmış durumda. Kurulum, kullanım, enerji tasarrufu ve maliyet avantajı ile öne çıkan bu sistemler tüm dünyada en hızlı büyüyen segment olurken, Türkiye'de de bu yönde bir eğilim yaşanmaya başladı. Daikin 2013 sezonunda yüzde 40 oranında büyüme sağlarken, bu segmentteki büyüme hızı yüzde 50'nin üzerine çıktı. Isıtma, soğutma, havalandırma ve sıcak su ihtiyacını tek bir üniteden karşılayan VRV sistemler, bugün pek çok gayrimenkul projesinin tercih ettiği ürün haline geldi. 


GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE SON 


Daikin'in öncülüğünü yaptığı bu sistemler, her mekanın ayrı ayrı iklimlendirilmesi, her bir ihtiyaç için ayrı bir ünite kurulması yerine tek bir dış üniteden tüm ihtiyaçların karşılanmasına olanak tanıyor. Bu lür merkezi sistemler yüksek verim-düşük işletme maliyetinin yanı sıra bina dışındaki görüntü kirliliğini de ortadan kaldırıyor. İnşaat sektöründeki yeni projelerin de etkisiyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de VRV sistemlere olan bu ilginin artarak devam etmesi bekleniyor. AB'nin 2020 yılına kadar çalışan tüm cihazlarda karbondioksit salınımının yüzde 20 azaltmasını, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yüzde 20 artırılmasını ve elektrik kullanımının yüzde 20 düşürülmesini hedefleyen 20/20/20 direktifleri doğrultusunda, sezonsal verimlilik kriterlerine uygun olarak geliştirilen VRV dış üniteler ile daha az enerji ile daha yüksek verim sunuyor. Çok katlı binalardan tek bir villaya kadar ısıtma, soğutma ve havalandırma çözümü sunan bu iirün, yıllık olarak yüzde 28'e varan oranlarda yüksek enerji verimliliği sağlıyor. VRV sistemler, 'yeşil bina' denilen ekolojik, yeşil, çevre dostu binaların da en büyük destekçisi olarak kabul ediliyor. 



Altherma, 500 binden fazla sattı 


Yeni ve yenilenen binaların ısıtma ve sıcak su ihtiyaçlarına yönelik Eco-Label ödüllü Altherma Serisi ısı pompalan, Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de büyük ilgi görüyor. Bugüne kadar 500 binin üzerinde kurulumu gerçekleştirilen Daikin Altherma, Avrupa'da en çok satan ısı pompası sistemleri unvanına sahip. Bu ürünlerin en büyük özelliği, sistemin tek bir merkezden yönetilmesini sağlaması. Bu nedenle bireysel kullanımların yanı sıra otel, spor merkezi, SPA, hastane, kütüphane ve okul gibi mekanlarda tercih ediliyor. Avrupa EcoLabel ödülünü sektörüne kazandıran Daikin Altherma, kural ve yönetmeliklerden daha önce devreye aldığı uygulamaları ile enerji verimliliği konusunda öne çıkıyor. Fosil yakıtlı kazanlara göre çok daha az enerji tüketen Daikin Altherma, ısıtma, soğutma ve sıcak su kullanımında kullanıcılara önemli bir maliyet avantajı sunuyor. Kullandığı her 1 kW'lık enerjiye karşılık en az U kW'lık ısı üreten Daikin Altherma, yeni ve yenilenen yaşam alanları için iyi bir yatırım olarak görülüyor. 


PARA



Geri Dön