15 / 05 / 2024

Notere gitmeden avukata vekalet verilir mi?

Notere gitmeden avukata vekalet verilir mi?

Vekalet alacak kişiler, bu konuda bazı sorular sormaktadır. Onlardan biri de “Notere gitmeden avukata vekalet verilir mi?” sorusudur. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!



NOTERE GİTMEDEN AVUKATA VEKALET VERİLİR Mİ?

Vekalet yani temsil yetkisine dair birden çok sorulmaktadır. Vekalet verilmesi, kural olarak, BK'nun 11/1 maddesinde belirtilene göre şekle bağlı bir hukuki işlem değildir. Yazılı olabileceği gibi, sözlü de olabilir.

VEKALETNAME İÇİN NELER GEREKLİDİR?

  • Vekalet için gerekli bazı evraklar vardır. İşte onlar;
  • Vekalet verecek kişinin nüfus cüzdanı gerekmektedir,
  • Vekil olacak şahsın nüfus cüzdanı aslı ya da fotokopisi gerekmektedir,
  • 2 adet vesikalık fotoğraf istenmektedir,
  • Tapu belgesi gerekmektedir.

İMAR AFFINDAN SONRA TAPU NASIL ALINIR, ALINIR MI?

Bina zemin tespit tutanağının Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne onaylatılması ile birlikte belediyeden 'iskan olur' yazısının alınır ve imar barışı dosyasının tapuya teslim edilmesi sürecine girilmiş olur. İskan tapu bedelinin hesaplanıp ortaya çıkan ödemenin yapılması ile İskanlı yeni tapunun çıkarılması sağlanır.

HİSSELİ TAPUYA HACİZ GELİRSE NE OLUR?

Borçlunun, borcunu ödememesi gibi bir durumda herhangi bir yargı kararına gerek olmadan ilamsız icra yolu ile icra takibi başlatılır. Borçlunun malvarlığına haciz gelebilir ve satış gerçekleştirilerek alacak bu şekilde tahsil edilir.

BİR KİŞİ HİSSESİNİ SATMAK İSTEMEZSE NE OLUR?

Hisseli tapuda birden çok hissedarlar bulunmaktadır. Aralarında hissesini satmak istemeyen vatandaşlar da olabilir. Eğer satış istenmiyorsa hissedarlar satış iptali davası açma haklarına ellerinde saklı tutarlar. Anlaşmanın sağlanmaması gibi bir durumda hissedarların biri taşınmaz malın satılması için 'İzale-i Şuyu' davası açma hakkına sahiptirler. Bu hallerde mahkeme, tüm hissedarları bu durumdan haberdar eder ve bilirkişilerin fiyat belirlemesi sonucu ile satış işlemi icra yolu ile gerçekleştirebiliyor.

Aile destek paketi kasım ayında ne kadar yatacak?

Emekliye yapılacak yeni maaş tahmini! İşte SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı için yapılan yeni maaş rakamları!


Geri Dön