03 / 05 / 2024

Novootel- İbis Otel açılışa gün sayıyor!

Novootel- İbis Otel açılışa gün sayıyor!

Dünyanın önde gelen otel zincirlerinden Novootel-İbis Otel'in yatırımında sona yaklaşılıyor. Konya'nın en gözde oteli olmaya aday olan yatırımın en kısa sürede hizmete gireceği bildirildi.



Dünyanın lider uluslararası otel işletmecisi ACCORHOTELS sektörde edindiği tecrübe ve birikimi ile Türkiye'de hızla büyümeye devam ediyor. Gruba ait Novotel Konya ve İbiş Konya otelleri misafirlerini ağırlamak için hazırlanıyor. Dünyanın 92 ülkesine yayılmış 3 bin 700 oteli, sektöründeki başarısının bir kanıtı olmakla beraber ACCOR aynı zamanda Avrupan'nın en büyük otel zincirine sahip. Otelcilik anlayışını bambaşka bir boyuta taşıyan Accor grubun önderliği ve Ozşenol Grubun yatırımcılığı ile Konya'da uluslararası zincir otellerini hizmete sokmak için gün sayıyor. Bilinen otelcilik anlayışını farklı ülkelerden elde etüği veriler ışığında, bambaşka bir vizyonla birleştiren ACCORHOTELS, gruba dahil olan her otelinde misafir profilinin tüm beklentilerini bütünü ile karşılamayı, dünyanın her bir köşesindeki oteli için uluslararası hizmet kalite garantisi vermeyi ve yepyeni bit" görsel kimlik yaratmayı hedeflemektedir. Bunun için de geçmişin tecrübesini modem çağın gereklilikleriyle harmanlayarak müşteri memnuniyetini üst seviyede tutabilmektedir. Yatırımlarına hız kesmeden devam eden ACCORHOTELS, Türkiye pazarında da giderek güçleniyor. 


OTELİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ 

Grup çatısı altında yer alan Novotel Konya; 178 odası, 1 adet Balo salonu, 4 adet gün ışığı alan toplantı salonları, fiuıess ve açık yüzme havuzu gibi özelliklerinin yanında dünya mutfağının en leziz örneklerini sunan ana restaurantı ve Konya'nın eşsiz manzarasına hakim roof restaurantı ile, İbis Otel ise 131 odası ve yine dünya mutfaklarından benzersiz tatların sunulacağı 7 gün 24 saat hizmet veren restaurantıyla 2015 yılında Konyalıların ve Konya'yı ziyaret edecek misafirlerin hizmetine sunulacak. 


NOVOTEL VE İBİS OTEL KONYA LEED SERTİFİKASI (GOLD) ADAYI 

Günümüzde enerji ve yeraltı kaynakları kullanımının bilinçli tüketilmesi çok önem arz etmektedir. Bu doğrultuda oteller ve sosyal tesisler gibi alanlarda geliştirilecek çevre koruma faaliyetleri ile bu tüketimlerin önlenmesi hedeflenmektedir. Varolan yeşil alanların korunması veya zarar görmüş arazilerin yenilenmesi yoluyla biyolojik çeşitliliğin sağlanması amacı ile mevcut projede yapılaşmış tüm alanların çevresinde bir peyzaj çalışması planlanmakta ve inşaattan etkilenen bölgenin sınırlandırılması amacı ile ilgili alanlardan LEED kredi gerekleri sağlanmaktadır. Binanın mevcut durumunda araziye düşen tüm yağmur suyunun kontrolsüz bii" şekilde şebekeye verilmesi engellenerek, yağmur suyunun antmadan geçirilerek sistem içinde tekrar kullanılıp taze su kullanımının azaltılması amaçlanmaktadır. Şebekeye verilen yağmur suyu kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar (filtrasyon, yağmur suyu toplanması, yeşil çatı) mevcut tasarımda yer almaktadır. Bina içerisinde bulunan musluk, klozet, pisuar, duş v.b. su armatürlerinin su tüketimi 1PC (International Plumbing Code ) veya UPC (Uniform Plumbing Code ) standartlarıyla karşılaştırılarak, belirlenmiş sınır değerlerin altında olması sağlanarak tüm armatür ve vitrifıyeleıin su tüketim değerleri ile %40 verimlilik sağlanması hedeflenmektedir. Projede yer alacak yeşil alanların endemik bitki türleri ile sağlanması ve sulama ihtiyacını yağmur suyu kullanımı ile karşılanması planmaktadır. Proje kapsamı içindeki enerji harcayan sistemler, ASHRAE 90.1-2007 standardına uygun bir şekilde seçilmiştir. 


İnşaat esnasında çıkan atıkların yeniden değerlendirilerek çöp toplama sahalarına giden atık miktarının azaltılması sağlanmaktadır. Proje kapsamında inşaat ve imalat aşamasında açığa çıkacak atıkların takibi oluşturulmuş olan inşaat atık yönetim planı kapsamında yapılmaktadır. Bu sayede uygun atıkların çöp yerine geri dönüşüme ve geri kullanıma gönderilmesi sağlanmaktadır.

 

Kullanılan bütün yapıştıncı ve macunların içindeki Uçucu Organik Bileşenlerin (VOC=Volatile Organic Content) oranı GreenSeal ve South Coast Air Quality Management District standartlarında belirlenmiş değerleri geçmemesi sağlanmıştır. Bina içerisinde uygulanacak bütün boya ve sürülen kaplama malzemelerin içindeki uçucu organik bileşenlerin (VOC) oranı GreenSeal GS-11, GS03 ve South Coast Air Quality Management District standartlarında belirlenmiş değerlerin altında bulunmaktadır. Tüm dünyada bilinen etnik sınırlan ortadan kaldıran düşünür Mevlana felsefesinin merkezi olan topraklarda ACCORHOTELS uluslararası alanda tıpkı Mevlana gibi hümanizm ve insan temelli hizmet anlayışını merkeze almaktadır. 


Bunların yanuıda sektörün gerektirdiği dijital değişim ve ilerlemeye uyumlu yeni teknoloji ile donatılmış alt yapısı, iyi eğitilmiş işinde uzman personeliyle 2015 yılında Konya'nın vazgeçilmezi olacaktır. 


Konya Yenigün


Geri Dön