02 / 05 / 2024

Nuh Çimento atık ısı dalında ödül kazandı!

Nuh Çimento atık ısı dalında ödül kazandı!

Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı ( ICCI ) 2014 Enerji Oscar Ödülleri kapsamında enerji santralleri ve verimlilik projeleri kategorilerinde yapılan başvuruların en iyileri onurlandırıldı.



İlimizin önde gelen kuruluşu Nuh Çimento da "Atık ısı" dalında büyük ödül kazandı ICCI Enerji Oscar Ödülleri için JW Marriott Hotelde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızın da katıldığı tören düzenlendi. Başvurular, sektörün saygın isimlerinin katılımı ile oluşturulan jüri tarafından değerlendirildi. 

Başvuruda bulunan santraller ve projeler, önceden belirlenen ölçülebilir kriterlere göre yapılan puanlama sistemi ile ele alındı, her kategoride en yüksek puanı alan santral ve proje belirlendi. 


NUH ÇİMENTO BAŞARISINI TAÇLANDIRDI

"Atık ısı" dalında büyük ödülü kazanan Nuh Çimento Sanayi AŞ'nin Atık Isıdan Elektrik Üretim Tesisi/Hereke Projesi oldu. Ödülü Nuh Çimento adına teslim alan Nuh Çimento Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Hayrettin Şener, ödüle layık görülmekten dolayı duyduğu mutluluğu paylaştı. Geçen yıl da Çamur Kurutma Tesisi ile "Biokütle ve Atık" kategorisinde ödül alan Nuh Çimento, "Verimlilik ve Başarı da Tam Yol İleri" vizyonunu taçlandırmış oldu. 


YENİLENEBİLİR ENERJİLER DEĞER GÖRDÜ 

Enerji Oscar Ödüllerinde onurlandırılan diğer işletmeler ise aşağıdaki gibi takdim edildi. Yenilenebilir enerji santralleri "Rüzgar" dalında büyük ödül, Rotor Elektrik Üretim AŞ'nin Zorlu Gökçedağ Rüzgar Enerji Santrali Projesinin oldu. Bıı dalda jüri özel ödülü ise Northel Enerji San. Tic. A.Ş'nin Ser Metal Lisanssız Rüzgar Enerji Santrali Projesine verildi. Yenilencbilir enerji santralleri, "hidroelektrik" dalında büyük ödül, IC İçtaş Enerji Üretim ve Tic. AŞ'nin Niksar Hidroelektrik Enerji Santrali Projesi ne gitti.


BİRÇOK KATEGORİDE ÖDÜLLER VERİLDİ 

Aynı kategoride "Jeotermal" dalında büyük ödül, Zorlu Doğal Elektrik Üretim AŞ'nin Kızıldeıe Jeotermal Enerji Santralinin oldu."Biyokütie ve atık" dalında büyük ödüle, Ak Gıda San. ve Tic. AŞ, Ak Gıda Aııaerobik Arıtma Tesisi Projesiyle layık görüldü."Güneş" dalında büyük ödülün sahibi, Mercan Mermer Fabrikası ile SEİSO Enerji Sistemleri Müh. San. ve Tic. A.Ş oldu. Termik enerji santralleri kategorisi "üoğalgaz" dalında büyük ödül, RVVE&Turcas Güney Elektrik Üretim AŞ'nin Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santraline verildi. 


SPONSORLARDA UNUTULMADI 

"Kömür" dalında İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. AŞ'nin Değirmencik Termik Santrali büyük ödüle layık görüldü. "Atık ısı" dalında ise büyük ödül Nuh Çimento Sanayi AŞ'nin Atık Isıdan Elektrik Üretim Tesisi/Hereke Projesinin oldu. Jüri özel ödülü ise Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin Termik Santral Atık Isılarının Değerlendirilmesi Projesine gitti. "Verimlilik" kategorisinde jüri özel ödülüne Arsan Dokuma Boya San. Tic. AŞ'nin Kahramanmaraş fabrikası layık görüldü. Törende, ayrıca sponsor firma ve kuruluşlara teşekkür plaketi takdim edildi. 


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön