29 / 04 / 2024

Nuri Kalyoncu: Yabancı işadamları rotayı İstanbul’a çevirdi!

Nuri Kalyoncu: Yabancı işadamları rotayı İstanbul’a çevirdi!

Bulunduğu coğrafyada, iş toplantıları ve uluslararası kongrelerin merkez üssü haline gelen İstanbul’da; iş amaçlı ve kongre amaçlı gelen turist sayısında her geçen yıl yükselen bir grafik sergileniyor



İstanbul’un tarihi, kültürel, ticari anlamda sahip olduğu potansiyelin yanı sıra, bulunduğu coğrafyadaki konumuna değinen Point Hotel Taksim Genel Müdürü Nuri Kalyoncu, şunları söyledi: 

“İstanbul’a 3-4 saatlik uçuş mesafesinde; 1,5 milyar insan, 50'den fazla ülke ve 25 trilyon dolara yakın bir pazar bulunuyor. Bu çerçeve, bulunduğumuz coğrafyanın önemini özetlerken, diğer yandan Türk Hava Yolları (THY)’nın birçok destinasyona uçuş yapması da, son yıllarda turizm, ticaret gibi birçok alanda gösterdiğimiz başarının altyapısını oluşturuyor. Örneğin, THY’nin Afrika uçuşlarıyla birlikte, Afrika’dan İstanbul’a iş veya tatil amaçlı gelen kişi sayısında artış yaşanmıştır. Bir diğer konu da, uluslararası şirketlerin bayilerine yönelik toplantıları ile bölgemiz coğrafyasında planladığı toplantıların İstanbul’da yapılmasıdır. Örneğin, uluslararası kuruluşlar, Ortadoğu’daki yatırımlarına dair eğitimlerini İstanbul’da vermektedir. Buna, kongre ve fuar turizmini de eklediğimizde, kentte iş ve toplantı amaçlı gelenlerin oranı her geçen yıl katlanarak artmaktadır. Son yıllarda, Avrupa’dan Uzakdoğu’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya kadar dünyanın birçok ülkesinden iş adamının buluşma yeri İstanbul olmuştur” dedi. 


2012 başarılı geçti, aynı başarı bu yıl da devam edecek 


Point Hotel Taksim olarak 2012 yılını başarıyla geçirdiklerini ve aynı başarının bu yıl da devam edeceğini ifade eden Nuri Kalyoncu, “Geçtiğimiz yılı, hedeflerimizin yüzde 5 – 10 üzerine çıkarak başarıyla tamamladık. Bu yılı da, gerek uluslararası kongreler, gerek toplantılar, gerekse tatil amaçlı gelecek misafirlerimiz ile yoğun geçireceğiz. Otel olarak, 2013 yılında, yüzde 80-85 doluluğa ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 


Mart ayından itibaren doluluklar yükselecek


Mart ayından itibaren İstanbul otellerinde yüksek dolulukların yaşanmaya başlayacağını anlatan Nuri Kalyoncu, kentteki kongreler ve fuarlara değinerek, iş turizmi açısından bereketli bir yıl geçirileceğini söyledi. 

Avrupa pazarında yaşanmakta olan daralmaya da işaret eden Nuri Kalyoncu, olası daralmaların, Rusya, Brezilya, Çin gibi hedef pazarlar ile aşılması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların yaptıkları başarılı çalışmalara değindi. Son birkaç yıldır Ortadoğulu turistlerin İstanbul’a olan ilgisini de değerlendiren Nuri Kalyoncu, bu yıl da, özellikle yaz aylarında Ortadoğulu turistleri yoğun olarak İstanbul’da misafir edeceklerini sözlerine ekledi.  


2013 yılında uluslararası kongrelerden birkaçı:  

*8- 19 Nisan Birleşmiş Milletler Ormancılık Zirvesi ortalama 3.000 kişi 

*18-21 Mayıs Era-Edta Kongresi  (Nefroloji)  ortalama 8.000 kişi

*5- 8 Haziran EFORT (Ortopedi ve Travmotoloji) ortalama 8.000 kişi 

*27- 30 Haziran Dünya Hipertansiyon kongresi ortalama 3.000 kişi 

*28- 31 Ağustos Dünya Diş Hekimliği kongresi ortalama 4.000 kişi 

*2- 6 Ekim EADV Kongresi ortalama 9.000 kişi 


Geri Dön