03 / 05 / 2024

Nvidia'nın Hisseleri Neden Yükseliyor?

Nvidia'nın Hisseleri Neden Yükseliyor?

Video oyunlarında kullanılan çipleriyle tanınan Nvidia, son yıllarda veri merkezi pazarına yöneldi. Veri merkezi çip işi, 29 Ocak'ta sona eren mali yılda şirketin gelirinin %50'den fazlasını oluşturdu ve şirketinin hisseleri bu yıl %160'tan fazla artarak 586 milyar dolarlık kazanca ulaştırdı.



İşte Nvidia ve AI patlamasındaki rolü hakkında bir açıklayıcı.

PİYASA DEĞERİ AÇISINDAN NVIDIA NE KADAR BÜYÜK?

Yarı iletken şirketinin hisseleri bu yıl %160'tan fazla artarak 586 milyar dolarlık piyasa değeri ekledi ve onu Apple, Microsoft, Alphabet ve Amazon'un ardından en değerli beşinci ABD şirketi haline getirdi.

OYUNDAN AI'YA: NVIDIA'NIN ODAK KAYMASI

Pandemi sırasında şirketin işi hızla genişledi, oyunlar yükseldi, bulut benimseme arttı ve kripto meraklıları madeni para madenciliği için çiplerine yöneldi.Nvidia nın Hisseleri Neden Yükseliyor?

ÜRETİCİ YZ NEDEN ÖNEMLİ BİR KONU?

Viral sohbet robotu ChatGPT, üretken yapay zekayı bu yıl moda bir kelime haline getirdi. Teknoloji, şiirlerden resimlere ve hatta bilgisayar koduna kadar değişen yeni içerik oluşturmak için önceden var olan çok sayıda veriyi kullanır.

Alanın en büyük oyuncularından ikisi olan Microsoft Corp ve Alphabet Inc'e ait Google, üretken yapay zekanın işlerin yapılma şeklini değiştirebileceğine inanıyor. İkili, sektöre hakim olmaya çalışırken teknolojiyi arama motorlarına ve üretkenlik yazılımlarına eklemek için yarıştı.

Goldman Sachs analistleri, ABD'nin yapay zekaya yaptığı yatırımın 2030 yılına kadar ülkenin ekonomik çıktısının %1'ine yaklaşabileceğini tahmin ediyor.

Nvidia'nın Hisseleri Neden Yükseliyor?


Geri Dön