27 / 04 / 2024

O belediye konut imarlı arsa satacak! İhale tarihi belli oldu!

O belediye konut imarlı arsa satacak! İhale tarihi belli oldu!

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine bağlı Göçmenler Mahallesi Beşevler Sokak’taki konut imarlı hisseli arsa satılacak. Söz konusu arsa, 31 Ekim tarihinde açık teklif usulüyle satışa çıkacak.



Osmaniye Toprakkale Belediye Başkanlığı’nın yayımladığı ilana göre, Dağıstan Mahallesi 417 ada,169 parseldeki 432,77 metrekare yüzölçümlü konut imarlı hisseli arsanın 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45’nci maddesine göre açık teklif usulüyle satışı yapılacak.

Arsanın satış muhammen bedeli ve diğer bilgiler belirlenirken, söz konusu ihalenin 31 Ekim 2023 Salı günü saat 13:30’da gerçekleştirileceği açıklandı. Dağıstan Mahallesi 417 ada, 169 parseldeki 432,77 metrekare yüzölçümlü hisseli arsanın ihalesi belediye binası toplantı salonunda ve ayrıca, encümen huzurunda gerçekleştirilecek.

İLAN DETAYLARI

Geçici teminat, öngörülen bedel üzerinden alınacak. Nispeti yüzde 3 olurken, ihaleye katılırken Toprakkale Belediye veznesine makbuz karşılığında yatırılması zorunlu olduğu öğrenildi. Arsanın geçici teminat beledi 10 bin 390 TL olarak belirlendi. İhaleye katılım için yatırılan geçici teminat yalnızca teminat makbuzunda aktarılan arsa için geçerli olacak. 


İhaleye katılım sağlamak isteyen kişilerde aranan şartlar şu şekilde oluştu:

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun beşinci maddesindeki şartları taşımak.

Nüfus cüzdan fotokopisi

Vekil olarak iştirak etmesi durumunda, noterden düzenlenmiş vekâletname

Onaylı ikamet belgesi.

Tebligat için Türkiye’de adres göstermek ve uygun ikametgâh ve bunun yanı sıra, telefon numarası yazılı bir şekilde vermek.

Gerçek kişi olması durumunda noter tasdikli imza beyannamesi.

 O belediye konut imarlı arsa satacak! İhale tarihi belli oldu!

Eğer söz konusu ihaleye ortak olarak iştirak ediliyorsa usulüne uygun düzenlenmiş ortak girişim beyannamesi

Tüzel kişilerde, idare merkezlerinin olduğu yer mahkemesinden veya sicile kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odası’ndan ya da benzeri bir makamdan ihalenin gerçekleştiği sene içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna ilişkin belge ile tüzel kişilik adına ihaleye katılım sağlayacak veya teklifte bulunacak olanların tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu gösterir, noterlik tarafından tasdik edilmiş vekâletnameyi vermelerinin şart olduğu belirtildi.

Geçici teminata ilişkin makbuz.

Toprakkale Belediyesi’ne borcu olmadığına ilişkin belgeyi encümene ibraz etmek zorunda olduğu öğrenildi.

Bunun yanı sıra, ihale saatinden önce encümene ibraz etmeleri zorunlu olduğu bildirildi.
İhaleye ilişkin şartname bedelinin 500 lira olduğu ve aynı zamanda, mesai saatleri dâhilinde Yazı İşleri Müdürlüğü biriminde görülebileceği ve satın alınabileceği aktarıldı.
Posta ile gerçekleşen müracaatların kabul edilmeyeceği duyuruldu.
Öte yandan, belediyenin ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olduğu ve ayrıca uygun bedelin bulunmaması halinde ihaleyi iptal edebilme hakkının saklı olduğu paylaşıldı.

O ilde 2 adet 4+1 konut satılıyor! Ev alacaklara son dakika müjdesi! 

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 iş yeri 10 yıllığına kiraya verilecek!

Belediyeden Samsun'da KDV'den muaf arsa fırsatı!


Geri Dön