28 / 04 / 2024

O ilde kira bedeli uçmadı resmen fırladı! Bir yılda yüzde 152 arttı...

O ilde kira bedeli uçmadı resmen fırladı! Bir yılda yüzde 152 arttı...

Ülke genelinde fahiş kira artışlarının yaşandığı illerin başında Kocaeli geliyor. Kocaeli’de kiralar bir senede yüzde 152 arttı.



Bir türlü durmak bilmeyen enflasyon, azalan yeni konut arzına karşılık artan talep birde üstüne fırsatçı ev sahipleri eklenince ev kiraları katlanarak artıyor. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nınverilerine göre, ülke genelinde bir yıllık kira artış oranı yüzde 84,42 oldu.

ORTALAMA KİRA FİYATI 14 BİN TL'Yİ GEÇTİ!

Kocaelide ise artış oranı çok daha fazla can yakıyor. Kocaeli’de bir yılda kira artış oranı yüzde 152,17’ye kadar çıktı. Kocaeli’de ortalama 120 metrekare bir dairenin kirası 14 bin lirayı aştı

KocaeliKoz'da yer alan habere göre; İlçelere baktığımızda ise en fazla artış ve kira bedelinin olduğu ilçe Başiskele. İlçede ortalama kira 16 bin lira. Başiskele’de bir yılda kira bedeli yüzde 165 arttı. Kartepe ’de ise ortalama kira 15 bin lira, Gölcük’te 14 bin liraya çıktı.

Gebze’de 13 bin 800 lira olan ortalama kira bedeli,İzmit’te ise 13 bin 600 lira civarında. Derince, Körfez ve Çayırova ’da ortalama kira bedeli 13 bin liranın üzerinde. Ortalama kira bedeli Karamürsel’de 12 bin 800 lira olurken, Kandıra ve Dilovası ile ilgili ise rakam açıklanmadı.

O ilde kira bedeli uçmadı resmen fırladı! Bir yılda yüzde 152 arttı...

KOCAELİ'DEN SONRA ÇANAKKALE'DE KONUT KRİZİ BÜYÜYOR

Kira fiyatlarının uçtuğu bir başka il de Çanakkale oldu. Çanakkale'de  konut kira fiyatları vatandaşları mağdur etmeye başladı. Çanakkale'de kira fiyatları  80 bin liraya kadar yükseldi.

Eğitim için Çanakkale’yi seçen öğrencilerinde konut talepleriyle birlikte, taleplerin artması ve sınırlı konut stok krize neden oluyor.

Bu kapsamda Barbaros Mahallesi'nde 175 metrekarelik 3+1 kiralık dairenin fiyatı 45 bin TL'ye, yine aynı mahalledeki 260 metrekarelik 4.5+1 kiralık dairenin fiyatı 52 bin TL'ye, Cevatpaşa Mahallesi'nde ise 180 metrekarelik kiralık dairenin fiyatı tam 80 bin TL'ye kadar yükseldi. 

Merkez Bankası'ndan konut piyasası özeti: Kira artış oranları da konut fiyatlarındaki artış da zayıfladı!

Siyaset bilimci isyan etti: Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?

Kiracılar müjde! Kira yardımları resmen başladı!

 


Geri Dön