O ildeki konut fiyatları 5-6 milyon TL’den 1 milyon TL’ye kadar düştü!
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi'nde 6 Şubat deprem felaketinin ardından konut satışları resmen dibe vurdu. Deprem öncesi 5-6 milyon TL’ye satılan daireler şimdilerde 1 milyon TL’ye alıcı bulamaz hale geldi.
6 Şubat deprem felaketi bazı bölgelerde konut fiyatlarının yükselmesine ve bazı bölgelerde de büyük düşüş yaşamasına neden oldu. Depremden ağır hasar illerin başında gelen Malatya da depremin ardından konut fiyatlarının düştüğü kentler arasında yer aldı. Kentin en prestijli bölgesi Bostanbaşı’ndaki dairelerle kimse ilgilenmezken, mahalledeki çok sayıda ağır hasarlı yüksek katlı binanın patlayıcı ile yıkım işlemleri ise devam ediyor.
“BİR MİLYONA MÜŞTERİ BULUNAMIYOR”
nnchaber.com'un haberine göre, iki büyük depremin ardından Bostanbaşı Mahallesi’nin büyük bir yara aldığını ifade eden Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, “Deprem felaketinden sonra kamuoyunda Bostanbaşı’nın tümü yıkılmış gibi bir algı yaratıldı. Mahallede hasarlı binalar var. Fakat tümünün hasar almış gibi gösterilmesi hoş değil. Bostanbaşı’nda depremlerden önce 5 -6 milyon TL’ye satılan dairelere şimdi 1 milyon TL’ye müşteri bulunamıyor. Negatif algı vatandaşları tedirgin etti. Bu nedenle, daire satışına mahalle tamamen kapandı. Artık sağlam yapılar bile satılmıyor. Biz emlakçılar olarak mahalledeki tüm yapıların depreme dayanıksız olduğu düşüncesine katılmıyoruz. Hatta pek çok yapının da sağlam olduğunu düşünüyoruz. Burada sağlam, az hasarlı konutların sahipleri kendi olanaklarıyla tekrar bir hasar tespiti yaparak insanlara sunmalı. Zira düşünün, geçen yılın aralık ayında 5 milyon TL kredi kullanılarak alınan bir daireye şu an müşteri bulunamıyor. İnsanların yaptığı yatırımlara masraflara insan üzülüyor. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor” diye konuştu.
“KONUT SATIŞLARI DURDU”
Depremlerin ardından Malatya genelinde konut satışların durduğunun da altını çizen Özgül, "Depremlerden sonra konut bazında gayrimenkul satışları büyük oranda durdu. Arsa talepleri var. Arsalar içinde talepler artınca fiyatlar çok yükseldi. Alım gücü azalanlar gayrimenkule yatırım yapmıyor. Gayrimenkul piyasasının canlanması lazım. Böyle gider ise pek çok firma iflas edecek hale gelecektir. Burada kentin idarecilerine büyük görev düşüyor” dedi.
Fidan, ‘MİT ve Dışişleri takipte’ demişti! KKTC’de inşaat sektöründe yabancılara yap-sat yasağı!
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce’den öneri! ‘Yabancılara konut satışı bir süre ertelenmeli’
O inşaat devi resmen battı! Arsası rekor fiyatla icradan satılacak!