29 / 04 / 2024

O ile tartışılan imar planında yeni gelişme! Belediye resmen müjdeyi verdi!

O ile tartışılan imar planında yeni gelişme! Belediye resmen müjdeyi verdi!

Bursa Mudanya Belediyesi, mahkeme tarafından ret alan Çağrışan-Göynüklü Bölgesi Revizyon + İlave (Çağrışan -Göynüklü – Aydınpınar Yerleşim Bölgeleri Dışında Kalan Alan) Uygulama İmar Planı çalışmalarının tamamlanarak, askıya çıkarıldığı açıkladı.



Mudanya Belediyesi, 2019 senesinde mahkeme tarafından iptal edilen Çağrışan-Göynüklü Bölgesi Revizyon + İlave (Çağrışan -Göynüklü – Aydınpınar Yerleşim Bölgeleri Dışında Kalan Alan) Uygulama İmar Planı çalışmaları sona gelinerek askıya çıkarıldığı belirtti.

Mudanya Belediyesi konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İşte Mudanya Belediyesi tarafından yapılan duyuru: 

 O ile tartışılan imar planında yeni gelişme! Belediye resmen müjdeyi verdi!

"2019 yılında mahkeme tarafından iptal edilen Çağrışan – Göynüklü Bölgesi Revizyon + İlave (Çağrışan -Göynüklü – Aydınpınar Yerleşim Bölgeleri Dışında Kalan Alan) Uygulama İmar Planı çalışmaları tamamlanarak, askıya çıkarıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı meclis toplantısında onaylanan planlar, Mudanya Belediyesi tarafından bir daha iptal edilmemek üzere hazırlandı.

İmar Komisyonu, proje müellifi firma ve belediyemizin teknik ekibinin öz verili çalışmaları sonucunda çok kısa bir süre içerisinde tamamlanan planlar, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun yapıldı. Kamusal alanlar oluşturulurken, köy dokusu gözetildi. Yol açılamayacak eğimli alanlarda düzenlemeler yapılarak çözümler üretildi. Mudanyamıza hayırlı olsun."

 O ile tartışılan imar planında yeni gelişme! Belediye resmen müjdeyi verdi!

İMAR PLANI NEDİR?

İmar planı, 3194 sayılı İmar Kanunumuz ve diğer ilgili mevzuat uyarınca belediyeler ve diğer yetkili idari kurum ve kuruluşlarca yürütülecek olan imar uygulamalarına konu olacak yerlere dair olarak detaylı bilgiler içeren plan ve haritalara verilen addır. Nüfusu 10.000'i geçen yerleşim alanlarında imar planının yapılması zorunludur; nüfusu 10.000'in altında olan bölgelerde ise imar planının yapılmasına ilişkin olarak belediye tarafından karar verilebilir. 

İmar planları değişik çeşitlerle ve farklı ölçeklerle hazırlanabiliyor. Pek çok farklı  imar planı çeşidi söz konusu olabilmekle beraber uygulamada vatandaşların en çok merak ettiği ve iptal istemiyle dava konusu ettiği imar planı türleri nazım imar planı ile uygulama imar planıdır.

Altın almak ve bozdurmak isteyenler dikkat! Yükseliyor! 3 Kasım Cuma altın fiyatları ne kadar?

SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta deprem!

Memur ve memur emeklilerinin yeni maaş zammı ortaya çıktı! SON DAKİKA! Ocak 2024 maaş hesabı sil baştan!


Geri Dön