22 / 07 / 2024

O isim doların zirve yapacağı tarihi verdi! “Dolar, 15 gün içinde tam olarak...”

O isim doların zirve yapacağı tarihi verdi! “Dolar, 15 gün içinde tam olarak...”

Dolar dibe vuracak! Dolar 16 gün sonra tam olarak bu kadar olacak! Bu dönemde dolar alınır mı? İşte cevabı...




 İslam Memiş gibi ünlü yatırım uzmanları, insanların kafasını karıştıran dolar kuru ile ilgili merak edilenleri cevapladı. İnsanların doların 10 TL olacağına yönelik söylemlerinin gerçekçi söylemler olmadığını söyleyen uzmanlar, beklenen düşüş için şubat ayına dikkat çekiyor.

O isim doların zirve yapacağı tarihi verdi! “Dolar, 15 gün içinde tam olarak...”

DOLAR HANGİ TARİHTE, NE KADAR OLACAK?

Şubat ayında yapılacak olan enflasyon açıklaması ile TÜFE’nin %27 ile %30 arasında bir artış yaşayacağı tahmin ediliyor. Böyle bir durumda döviz kurunda düşmeye neden olurken, yatırımcılar dövizlerini bozdurmak isteyecek.

Yatırım uzmanlarının 2023 yılı dolar tahmini değerlendirildiğinde Amerika’daki resesyona bağlı olarak döviz kurunda düşme yaşanacağı tahmin ediliyor. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin ise bu durumdan etkileneceği açık olarak görünüyor.

Yatırım yapmak ve dolarlarını bozdurup bozdurmama konusunda kararsız kalan yatırımcılar için şubat ayında doların 16-17 lira bandında bir düşüş yaşayacağı tahmin ediliyor.

Peki, dolar hangi tarihte, ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön