18 / 05 / 2024

O kurumun çalışanları zil takıp oynadı! 25.000 TL hesaplara yattı! Promosyonlar yüz güldürüyor

O kurumun çalışanları zil takıp oynadı! 25.000 TL hesaplara yattı! Promosyonlar yüz güldürüyor

Bankaların vaad ettiği promosyon ücretleri hesaplara yatmaya başladı. Buna göre hesaplarına para yatan kurumlardan biri de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş. oldu. 



Osmanlı devleti devrinde daha çok yap-işlet modeli ile sermaye sahiplerince inşa edilen ve işletilen demiryolları,
 Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra, 24 Mayıs 1924'de yayımlanan 506 sayılı Kanun gereğinced evletleştirilmeye başlanmış ve Chemins de fer d'Anatolie Baghdad / Anadolu - Bağdat Demiryolları (CFAB) Şirketi kapsamında bir devlet şirketi olarak yeniden düzenlenmiştir.

O kurumun çalışanları zil takıp oynadı! 25.000 TL hesaplara yattı! Promosyonlar yüz güldürüyor

 ileriki dönemlerde demiryollarının inşaatı ve işletilmesinin bir arada götürülmesi ve daha büyük çalışma şartları verilmesini oluşturmak amacıyla 31 Mayıs 1927 tarihinde yayımlanan 1042 sayılı Kanun ile CFAB Şirketi, Havâlî-yi Şarkiye Demiryolları ve Demiryolu Yapım ve Yönetim İdaresi bir araya getirilerek bir devlet kurumu olan Devlet Demiryolları ve Limanları İdare-i Umumiyesi kurulmuştur.

30 Ocak 1929 tarihinde yayımlanan 1483 sayılı Kanun ile ise bu kurumun yerini Devlet Demiryolları Umum Müdürlüğü almıştır. 1953 senesine kadar katma bütçeli bir devlet idaresi halinde yönetilen bu kurum, 29 Temmuz 1953 tarihinde yayımlanan 6186 sayılı Kanun ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)İşletmesi adı altında İktisadî Devlet Teşekkülü (İDT) haline dönüştürülmüştür.

Son olarak uygulamaya konulan 233 sayılı KHK ileise kurum Kamu İktisadî Kuruluşu (KİK) kimliğini kazanmıştır

Hazinede dev borçlanma! 2 ihalede toplam...

 Bu rakamı duyanlar şok oldu! Bir mesajla 35.000 TL kampanya için herkes o bankaya koştu

Gübre fiyatları yenilendi! İşte 23 Ocak 2023 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön