27 / 07 / 2024

O ücret 3.038 TL'ye yükseldi! Beklenen zamlı maaşlar hesaplara bir bir yatıyor: Başvurular yeniden açıldı!

O ücret 3.038 TL'ye yükseldi! Beklenen zamlı maaşlar hesaplara bir bir yatıyor: Başvurular yeniden açıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, zamlı yaşlı aylığını, engelli aylığını, Evde Bakım Yardımı’nı ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) açıkladı. Yeni zamlar sonrası aylık ödemeler ne kadar olacak? Detaylar haberimizde...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


ZAMLI MAAŞLAR DUYURULDU! EVDE BAKIM YARDIMI 4.336 TL’YE ÇIKARILDI

Yanık, her ay 560 bin engellinin evde bakım yardımı aldığını söyledi. Ayrıca evde bakım yardımının 2023 Ocak-Temmuz döneminde 3.336 TL'den 4.336 TL'ye yükseldiğini kaydetti.


Türk yüzyılı vizyonuna değinen Yanık, hiçbir vatandaşın bu çerçevenin dışında kalmayacağını sözlerine ekledi. Yanık, bu konuda 2022 yılında evde bakım yardımı için 18 milyar TL kaynak ayrıldığını paylaştı.

MAAŞLARA NE KADAR ZAM YANSIYACAK?

Bakan Yanık yeni maaşı açıkladı. Yeni maaş şu cümleyle açıklandı:
 “Sosyal yardım modelimizi, daha az talihliye en üst düzeyde fayda sağlayacak şekilde ayarlıyoruz: %40-69 engelli vatandaşlarımız için 1.594 TL, %70'in üzerinde engelli vatandaşlarımız için 2.392 TL ve yardım alan vatandaşlarımız için 4.336 TL. , sosyo-ekonomik yardım alan vatandaşların aylıkları 3.038 TL'ye yükseltilecek. Yeni düzenlemeye göre sosyal yardım programından yapılan aylık ödemeler kademeli olarak hak sahibinin hesabına yatırılacak.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön