29 / 04 / 2024

Ocak 2024 asgari ücret zammında 5 yeni formül! Hesap kitap yapıldı, yeni rakamlar şaşırttı!

Ocak 2024 asgari ücret zammında 5 yeni formül! Hesap kitap yapıldı, yeni rakamlar şaşırttı!

2024 yılının Ocak ayı yaklaştıkça asgari ücret zammı ile ilgili detaylar da araştırılıyor. Ocak 2024 asgari ücret zammında 5 yeni formül ortaya çıktı. Hemen bakın...



2024 yılının Ocak ayı yaklaşırken, ülkemizdeki milyonlarca asgari ücretli de asgari ücret zammını merak ediyor ve araştırıyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, hükümet tarafından paylaşılan Orta Vadeli Program'daki enflasyon tahminleri, memur maaşları, sosyal destek ödemeleri, emekli aylıkları için Ocak ayında yapılacak zamların resmen anahtarı şeklinde görülüyor. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, söz konusu bu zamların dışında 2024 yılı asgari ücret artışı da pek çok kişinin gündeminde yer alıyor.

Aktarılan bilgilere göre 2024 yılının merakla beklenen Ocak ayı itibarıyla birçok ödeme kaleminin artış göstermesi pek çok şey de etkileyecek.

Ahaber'de yer alan habere göre, enflasyona göre asgari ücret tespitinde 5 formül öne çıkıyor.

Ocak 2024 asgari ücret zammında 5 yeni formül! Hesap kitap yapıldı, yeni rakamlar şaşırttı!

ASGARİ ÜCRETTE 5 FORMÜL GÜNDEMDE

Merakla beklenen ilk formüle göre; yıllık enflasyon bu senenin başında yürürlüğe giren net 8 bin 506 Türk Lirası 80 kuruşluk asgari ücrete yansıtılabilir ve ayrıca bunun üzerine de refah payı eklenebilir. Yine verilen bilgilere göre, Orta Vadeli Program'daki (OVP) yüzde 65 şeklinde olan 2023 yılı enflasyon tahminlerine bakıldığında, söz konusu bu formüle göre de net asgari ücret refah payı hariç 14 bin 36 Türk Lirası seviyelerine yükselecek.

Asgari ücrette 2. formül ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, merakla beklenen yıllık enflasyonun mevcut durumdaki asgari ücrete eklenmesi durumunda net asgari ücretin 11 bin 402 Türk Lirası 32 kuruştan yüzde 65 artış göstererek, 18 bin 813 Türk Lirası 82 kuruşa yükselmesi bekleniyor. 

Ocak 2024 asgari ücret zammında 5 yeni formül! Hesap kitap yapıldı, yeni rakamlar şaşırttı!

Açıklanan 3. formüle göre, Temmuz ayında asgari ücrete yaklaşık olarak yüzde 34'lük bir zam gelmişti. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, söz konusu bu zam da yıllık enflasyona tamamlanabilecek. Ayrıca yine verilen bilgilere göre, bu zammın üzerine de refah payı eklenerek yeni asgari ücret belirlenmiş olacak. 

Verilen detaylara göre, Orta Vadeli Program'daki yüzde 65 şeklinde olan 2023 yılı enflasyon tahminlerine göre söz konusu bu formülde refah payı hariç yüzde 31 oranında bir artış ortaya çıkacak ve asgari ücret 14 bin 937 Türk Lirası olacak.

4. formüle göre ise milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren ve merakla beklenen asgari ücrete 2023'ün 2. yarısındaki enflasyon oranında zam gelmesi ve buna refah payı da eklenebilir. Verilen bilgiye göre, yüzde 65 şeklinde olan 2023 yılı enflasyon tahminine göre, senenin 2. yarısındaki TÜFE yüzde 37.76 şeklinde çıkacak. Ve böylelikle de söz konusu refah payı hariç asgari ücret de 15 bin 707 Türk Lirası şeklinde

Formül 5'e göre ise merakla beklenen yeni asgari ücretin hedef enflasyon yansıtılarak belli olması da mümkün. Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren Orta Vadeli Programa göre 2024 yılı enflasyon hedefi yüzde 33 olarak belirtildi. Eğer söz konusu bu oran yansıtılırsa net asgari ücret refah payı hariç 15 bin 165 TL'ye ulaşmış olacak.

 

7 milyon kiracının gözü Ekim'de açıklanacak pakette!

Gram altının tam tamına 3 bin 500 TL olacağı tarih açıklandı! Yatırımcılar acil bakın!

TOKİ bu ildeki 301 yeni konut için düğmeye bastı! İhalesi yarın!
.


Geri Dön