21 / 05 / 2024

Ocak ve Şubat aylarında talep arttı! İkinci elde satış patlaması

Ocak ve Şubat aylarında talep arttı! İkinci elde satış patlaması

İkinci el online araç alanındaki satışlar göz önüne alındığında; şubat ayında bir evvelki senenin aynı ayına göre yüzde 10 yükseliş yaşayarak 126 bin 43 adet oldu. şubatta ikinci el çevrimiçi binek ve hafif ticari araç piyasasına perakende ücretler de geçtiğimiz aya oranla yüzde 4 yükseliş yaşadı.



450 BİNDEN FAZLA İKİNCİ EL ARAÇ DATASI TARANIYOR 

Makine bilgisi, yapay zeka ve büyük verinin işbiriliğinden meydana gelen iş zekası seti Indicata, Türkiye'deki ikinci el çevrimiçi araç piyasasını tarayarak günlük 450 bini aşkın ikinci el araç verisini analiz ediyor.

Rapordaki satış verileri, ikinci el ticareti ile uğraşan 40 bini aşkın firmların çevrimiçi piyasada tespit etikleri ilan verilerine sırtını yaslıyor. Bunlar içinde Sahibinden, Arabam, Letgo, VavaCars gibi listeleme sitelerinin yanı sıra OEM'lerin kurumsal ikinci el web siteleri, Leaseplan, Intercity ve Otokoç gibi çok adetli satışların olduğu kurum ve platformlar yer alıyor.

Ocak ve Şubat aylarında talep arttı! İkinci elde satış patlaması

Rakamlar içerisinde şahsi araç ilanlarına ait veriler bulunmuyor.

Çevrimiçi sahada ikinci el ticareti yapan kurumlar, iki vesile ile satışa çıkardıkları otomobillerin ilanlarını geri alıyor. Birincisi, değişen piyasa koşullarına göre ilandaki araçların ücetini revize ederek ilanı tekrar yayınlıyor. Söz konusu ilanların tekrar ne zaman yayınlandığı da Indicata aracılığı ile takip ediliyor.

ticaret yapan firma, aracını sattığı için ilanını geri çekiyor ve yenie satışa sunacağı bir aracının ilanını yayınlıyor. Bu ikinci grup araç ilanları, yani duyurudan tamamen kaldırılan araçlar "satış" olarak kabul görüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön