27 / 04 / 2024

Ocak zammı için kritik... Oranları netleşiyor...

Ocak zammı için kritik... Oranları netleşiyor...

3 Kasım Perşembe günü TÜİK tarafından açıklanacak olan Ekim ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi sonuçlandı.



 Ankete 19 ekonomistin katıldı. Ekonomistlerin Ekim ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 3,54) göre bir önceki ay yüzde 83,45 olan yıllık enflasyonun yüzde 85,51'e yükseleceği tahmin ediliyor. İşte detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay açıklanan enflasyon oranı için geri sayım sürüyor. Emekli ve memur maaş zammı gibi pek çok kalemde önemli etkisi olan enflasyon rakamlarının açıklanacağı tarih büyük bir merakla bekleniyor. Ama ondan önce Ekim 2022 enflasyon beklenti anketinin sonuçları açıklandı. Enflasyon beklenti anketi sonuçlanmasıyla emekli ve memur maaşları başta olmak üzere milyonlarca kişi sene sonu yapılacak maaş zammı içi hesap yapmaya başladı.  Peki ekonomistlerin enflasyon beklenti anketinin sonucu ne oldu? İşte detaylar...

Ankete  19 ekonomist katıldı!

Ekim ayına ilişkin enflasyon rakamları 3 Kasım 2022 Perşembe günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulacak. Bu kapsamda AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, ekim ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,54 artacağı sonucuna vardı. AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Kasım Perşembe günü açıklanacak ekim ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketine 19 ekonomist katıldı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön