09 / 05 / 2024

Ocak zammı için kritik... Oranları netleşiyor...

Ocak zammı için kritik... Oranları netleşiyor...

3 Kasım Perşembe günü TÜİK tarafından açıklanacak olan Ekim ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi sonuçlandı.



Ekonomistlerin ekim ayı enflasyon beklentisi belli oldu!

Anket sonucuna göre, ekonomistlerin ekim ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,54 olarak açıklandı. Yine ankete katılan ekonomistlerin ekim ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 2,85 olurken en yüksek yüzde 4,60 oldu.

Yıllık enflasyon yüzde 85'in üzerine çıkacak!

Ekonomistlerin ekim ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması (yüzde 3,54) dikkate alınarak yapılan hesaplamaya göre bir önceki ay yüzde 83,45 olan yıllık enflasyonun yüzde 85,51'e yükseleceği sonucuna varıldı.

Yıl sonu beklentisi yüzde 73.12 olarak hesaplandı!

Tüketici Fiyat Endeksi, eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 3,08 artış göstermişti. Diğer taraftan, ekonomistlerin sene sonu enflasyon beklentisi yüzde 73,88'den yüzde 73,12'ye düştü.

Ekim ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK), Ekim ayı enflasyon rakamlarının 3 Kasım günü saat 10:00’da açıklayacak.

Faturaları düşürmenin yolları...

Vakıfbank'tan 25 bin 500 liralık promosyon... 16 Kasım'da hesaplara yatacak!

Promosyonda anlaşma sağlandı! Vakıfbank 18 bin lira daha verecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön