30 / 04 / 2024

Ödemeler dengesi verileri açıklandı! 252 milyon dolarlık giriş gerçekleşti

Ödemeler dengesi verileri açıklandı! 252 milyon dolarlık giriş gerçekleşti

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, temmuz ayında 4 milyar 10 milyon dolar açık vermişken, 12 aylık cari açık 36 milyar 585 milyon dolar oldu. İşte detaylar…



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) aracılığı ile açıklanan ödemeler dengesi verilerine göre, cari işlemler açığı, temmuz ayı geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyas ile 3 milyar 700 milyon dolar artarak 4 milyar 10 milyon dolar düzeyinde kayıtlara geçmişti. Bunun sonucunda ise 12 aylık cari işlemler açığı 36 milyar 585 milyon dolara çıktı.

Bu gelişmede ise ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığının temmuz ayında bir önceki senenin aynı ayına göre 6 milyar 162 milyon dolar çoğalarak 9 milyar 308 milyon dolara yükselmesi sebep oldu.

Bu dönemde ise hizmetler dengesi kaynaklı olan girişler 2 milyar 268 milyon dolar artış göstererek 5 milyar 778 milyon dolara yükselip, birincil gelir dengesi kaynaklı olan çıkışlar 181 milyon dolar azalma göstererek 559 milyon dolara düştü.

Ödemeler dengesi verileri açıklandı! 252 milyon dolarlık giriş gerçekleşti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön