28 / 04 / 2024

Ödemiş Belediyesi'nden yeni çevreci proje!

Ödemiş Belediyesi'nden yeni çevreci proje!

Kent ekonomisine katkı sağlamak ve işletme sahiplerinin çalışmalarına destek olmak amacıyla Ödemiş Belediyesi, yüksek kirlilik oranındaki atıksuların anorebik tank aracıyla arıtmak için yeni bir çevre projesini hayata geçiriyor...




Kent ekonomisine katkı sağlamak ve işletme sahiplerinin çalışmalarına destek olmak amacıyla çeşitli projeler uygulayan Ödemiş Belediyesi, yüksek kirlilik oranındaki atıksuların anorebik tank aracıyla arıtmak için yeni bir çevre projesini hayata geçiriyor.


İlçedeki mandıra işletme sahipleriyle bir araya gelen Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, yaklaşık bir buçuk yıl önce devreye alınan Mandıracılar için Ön Arıtma Tesisi’nin yanına yapılacak olan anorebik tank için temel atma töreninin 12 Kasım Salı günü yapılacağını belirtti.


Tesis hakkında bilgiler veren Başkan Bekir Keskin; “Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan ilçemiz, son yıllarda süt ürünleri konusunda Türkiye’de önemli bir yere ulaştı. Mandıra işletmecilerinin çalışmalarına destek olmak amacıyla Ödemiş Belediyesi önderliğinde 2012 Haziran ayında arıtma tesislerinin yanına ön arıtma tesisi kurulmuştu. İlçemizdeki tüm mandıra işletmelerinden ayrı bir boru hattı ile alınan peynir altı suları bu tesiste arıtılarak, arıtma tesisine alınıyor. İZKA tarafından desteklenen ve temeli Salı günü atılacak yeni proje kapsamında ise Mandıra Ön Arıtma Tesisi’nden gelen atıksuların kirlilik oranı % 80 oranında düşürülerek, KOİ kirlilik değeri 5.000 mg/lt iken 800 mg/lt olacaktır. Yani, ön arıtma tesisinden çıkan günlük 700 m³ miktarındaki atıksu, arıtılarak mandıra işletmelerinden çıkan atık suların Küçük Menderes nehrine temiz su olarak bırakılmasını sağlanacaktır” dedi.


Mandıra işletme sahipleri, belediyenin girişimleriyle kendi sektörlerindeki işletmecilerle bir araya gelerek Ödemiş için çok güzel projelerin ortaya çıktığını belirterek ve bu konuda Ödemiş Belediyesi’ne teşekkür etti.


Ahmet Gel/İha


Geri Dön