28 / 04 / 2024

Ödemiş'te emlak müşavirliği kursları başladı!

Ödemiş'te emlak müşavirliği kursları başladı!

Ödemiş'te emlak müşavirliği kursları başladı. Yıllardır düzenlenen kursların amacının eğitimli emlakçılar yetiştirmek olduğunu söyleyen kurs eğitmeni mali müşavir Coşkun Açar, emlakçıların yasa beklentisine dikkati çekti.



Ödemiş'te emlak müşavirliği kursları başladı. Yıllardır düzenlenen kursların amacının eğitimli emlakçılar yetiştirmek olduğunu söyleyen kurs eğitmeni mali müşavir Coşkun Açar, emlakçıların yasa beklentisine dikkati çekti. Mali müşavir Coşkun Açar Açar, emlakçiliğin yıllar içerisinde en önemli sektörlerden biri haline geldiğine vurgu yaparak, "Eskiden berberlerin, imamların, ikinci iş olarak yaptığı emlakçilik günümüzde ülkemizdeki en önemli sektörlerden biri haline geldi.  Geçtiğimiz yıllarda, yabancılara gayrimenkul satışı, 2B arazileri ile ilgili yasanın çıkması ve kentsel dönüşüm ile daha önemli bir hale gelen Emlakçilik Borçlar Kanunu nun 404. maddesinde ifade edildiği gibi simsar olarak adlandırılan emlakçıların henüz bir yasaları yok. Meclise sevk edilen yasa taslağında devrim niteliğinde maddeler var. Emlakçıların en önemli sorunu olan hizmet bedelini tahsil edememe bu yasayla garanti altına alınmıştır."


 "TASARIDAN BEKLENTİ BÜYÜK" 

"Yeni yasayla Lisanslı emlak müşavirleri ofislerinde yapacakları sözleşmeleri tapuya şerh koydurabilecekler ve hizmet bedellerini tahsil edemedikleri takdirde mahkeme tarafından bu sözleşmeler tapu dairelerinden istenip emlak müşavirinin ücretinin ödenmesi sağlanacaktır. Yine devrim niteliğinde bir maddede tapu senetlerinin lisanslı emlak müşavirleri şirketlerince ofislerinde düzenlenecektir. Tapu sicil müdürlüğünde sadece gözetleme, denetim ve onay yapılacaktır. Bu suretle saatlerce günlerce tapu dairesinde beklenmeyecektir.  Dünyanın en önemli mesleklerinden birisi olan emlak müşavirliği ülkemizde de her geçen gün daha önemli hale gelmektedir. Mecliste bekletilen bu yasa taslağının bir an önce yasalaşması ülkemiz ve ekonomimiz açısından çok faydalı olacaktı" şeklinde konuştu. 


Küçük Menderes Gazetesi 


Geri Dön