11 / 10 / 2024

Ofton İnşaat'ın önümüzdeki 5 yılık arsası hazır!

Ofton İnşaat'ın önümüzdeki 5 yılık arsası hazır!

Ofton stratejisini şehir merkezlerinde çağdaş yaşam alanları sunmak üzerine dayandırmış bir şirket. Bu strateji dhilinde İstanbul'un merkezi noktalarında birçok Elysium projesini eş zamanlı şekilde götürüyor...




Ofton stratejisini şehir merkezlerinde çağdaş yaşam alanları sunmak üzerine dayandırmış bir şirket. Bu strateji dhilinde İstanbul'un merkezi noktalarında birçok Elysium projesini eş zamanlı şekilde götürüyor. Elysium Fantastic Bomonti ve Rixos Elysium Suites Taksim isimli projelerinin satışım devam ettiren Ofton, Elysium Residence Taksim projesinin satışlarına da başladı. Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanları İsmail Hakku Altun ve Yusuf Şimşek, İstanbul'un merkezî ve talep gören bölgelerindeki yatırımlarının devam edeceğini söylüyor. Bu anlamda proje potansiyelini artırarak değerlendirmeyi planlayan Ofton, Avrupa'da da benzerprojelere ağırlık vermenin hesaplarını yapıyor.

Elysium Cannes geliyor
İsmail Hakku Altun ve Yusuf Şimşek'in. verdiği bilgilere göre, yurtdışına açılmanın kurumsal hedefleri arasında önemli yer tuttuğu Ofton, Avrupa'ya da konsept markası olan Elysium ile açılmayı tercih ediyor. Ofton İnşaat'ın ilk durağı Fransa'nın Cannes şehri olacak. Fransa Cannes'da gerçekleşen gayrimenkul fuarı MIPIM'de bir arsa ve proje üzerine yoğunlaşan Ofton, Lüksemburg ortaklığındaki arsa için birçok yetkili ile bir araya gelerek görüşmeler yaptı. Bunun üzerine Ofton, Cannes'in merkezinde 10 dönümlük bir arazide "Elysium Cannes" adım taşıyacak ve her biri deniz manzaralı son derece lüks bir rezidans inşaatının hazırlıklarına başlıyor. Tasarım sürecini 2-3 ay içinde netleştirmeyi ve yaz aylarında inşaatına başlamayı hedefliyor.

Satışları devam ediyor
Ofton, yurtiçinde ise Elysium Fantastic Bomonti ve Rbcos Elysium Suites Taksim projelerinin ve Elysium Residence Taksim projelerinin satışına devam ediyor. 2 Elysium Fantastic Bomonti evleri 40 bin metrekare inşaat alanında, akıllı ev teknolojisi ile inşa edilmiş 346 rezidanstan oluşuyor. 15'inci kattan 6'ncı kata kadar basamaklı olarak devam eden bir mimari yapıya sahip projenin en yüksek noktası ise 52 metre. Ayrıca 800 metrekarelik restoran, bin metrekarelik sosyal tesis ve 9 bin metrekarelik otopark alanı bulunuyor. Öte yandan 9 tane de iş yeri yer alıyor. 57 ile 92 metrekare büyüklüğündeki 1+1 stüdyo daireler ile 191 ile 314 metrekare büyüklüğündeki 3+1,4+1 dubleks ve teraslı penthouse 230 bin dolardan başlayan fiyatlarla alıcılara sunuluyor. Yaünmcılarına kazandırma oranı yüzde 30 civannda olurken, 1+1 dairelerin başlangıç kira bedelinin de 1.800 TL civarında olması öngörülüyor. Elysium Fantastic'te ev sahibi olmak isteyenler Ofton İnşaat'ın 12 aylık sıfır faizli ödeme seçeneğini ya da anlaşmalı bankaların faiz seçenekleriyle sunduğu 120 aya varan vadeli ödeme yöntemini tercih edebilir.

1 Elysium Residence Taksim mimari açıdan da her boyuttaki aileye uygun tarzda bir tasarlandı. Konutlar stüdyodan, bahçeli ve teraslı dublekslere uzanan toplam 91 daireden oluşuyor. 1+1'ler 54 ve 193 metrekare, 2+1 dubleks daireler ise 128 metrekare ile 193 metrekare arasındaki boyutlarda sunuluyor. Projenin teslim tarihi Nisan 2012 olarak belirlendi. Proje bitiminde 1+1 dairelerin 1500 - 2 bin dolar civannda bir kira getirişi olması bekleniyor.

1 Rbcos Elysium Suites Taksim, Rbcos Hotel Group'un İstanbul'daki ilk yatırımı olarak öne çıkıyor. Bu açıdan Ofton'un şehir otelciliğine ve turizme katkısı olarak görülüyor. Rbcos Elysium Suites Taksim'deki süitler 1+1 dubleks loft tipinde tasarlandı. Süit sahipleri burada 5 yıldızlı otel konforunda yaşamayı tercih edebüecekleri gibi, dairelerini günlük, haftalık, aylık ve yıllık şekilde kiraya verebiliyor. Bu kiralama süreci Rbcos Otel'i tarafından üstleniliyor. Bu sistem orta vadede tüm yatırımı geri öderken, uzun vadede de oldukça yüksek bir krlılık sağlıyor. Rbcos Elysium Suites'ın iç mimarisi de Beyoğlu'nun klasik atmosferine ve doğal dokusuna uyumluluk gösteriyo LübnanMoroccoRestoran'ı, Rbcos Royal SPA'sı, Rbcos'un Osmanlı mimarisiyle tasarlanan özel hamamı da bulunuyor.

Geleceğe yatırım için planlıyoruz

İSMAİL Hakku Altun, Ofton'un tüm projelerinde yüzde 25'ini peşin, yüzde 75'ini ise banka kredisiyle ödeme avantajı sağladığını belirterek, şu bilgileri verdi: "Güncel faiz oranlarında da müşterilerimiz kredi kullanabiliyor. Bir de dosya masrafımız var. Bu da sabit, bin lira olarak belirledik. Projelerimizin yer aldığı bölgeye önemli ölçüde değer kattığını, eski yapıların

dahi değerlendiğini çok kez gözlemledik. Öte yandan bulunduğumuz yerlerdeki kalite standartlarmı da yukarı çekiyoruz. Buna rağmen, bölgedeki diğer seçeneklerden daha makul miktarda ve koşullarda bir fiyat politikası uyguluyoruz. Ofton'un projeleri sadece bugüne değil aynı zamanda geleceğe de yatırırp olması planlanarak geliştirilir. Projelerimizin çıkış amacı budur. Örneğin, Elysium Residence Şişli projemizde yatırımları yüzde 300 oranında geri dönen müşterilerimiz oldu. Elysium Cool'da ise yüzde 70-80 dolayında prim yapanlar oldu. Genele bakacak olursak Ofton'un projelerine yatırım yapanların satın aldıkları günden itibaren en az yüzde 50 oranında prim yaptığını söyleyebiliriz."


Ayrıcalığımız 'merkezi' bölge

YUSUF Şimşek, gayrimenkul sektöründe farklılaşmanın temel noktasının beklentilere hızlı, etkin ve dünya standardında cevap sunabilmek olduğunu vurgulayarak, "Ofton'un temel ayrıcalığı İstanbul gibi bir  metropolde projelerini merkezi noktalarda bu kriterlerde gerçekleştirebilmesi. Doğru lokasyonları ve fırsatları hızlı şekilde takip edip, projelendirebilen bir ekibe ve vizyona sahibiz. Farklılaşmak için bir diğer önemli unsur da projelerin bulundukların şehre mimari açıdan değer katmaları, şehrin estetiğini güçlendirmeleri. Projelerimizde şehrin dokusuna uyumluluk göstermeye özellikle dikkat ediyoruz" dedi.

Önümüzdeki 5 yılın arsası hazır

BU yıl Elysium Fantastic Bomonti ve Rixos Elysium Suites Taksim projelerinin lansmanını yapan Ofton İnşaat, "Elysium Residence Taksim, Çengelköy, Mecidiyeköy eski Likör Fabrikası'nın bulunduğu alandaki proje, Ortaköy, Beyoğlu-Piyalepaşa ofis, Beyoğlu-Piyalepaşa otel projelerinin lansmanını da bu yıl yapacak, İsmail Hakku Altun, Ofton İnşaat olarak şehir merkezi odaklı projeler üretmeye devam edeceklerini belirterek, "Aynca yurtdışındaki faaliyetlerimizi ve yatırımlarımızı artırmayı hedefliyoruz. Şehir merkezinde arazi üretimine hız verdik, vermeye de devam ediyoruz. Arsa stoğumuza bakıldığında önümüzdeki 5-6 yılın projelerini barındıracak arsa kapasitesine sahibiz" diye konuştu.
 
Gayrimenkul her zaman kazandıracak

GAYRİMENKUL sektörünü de değerlendiren İsmail Hakku Altun, şunları söyledi: "İnşaat sektörü büyümeye endeksli, lokomotif bir sektör. En önemli ticaret merkezlerinden biri olan İstanbul'da gayrimenkul sektörü büyük önem taşıyor. Çünkü gayrimenkulun birçok sektöre doğrudan ve dolaylı yoldan etkisi var. Türk insanının hayat standartlarının yükselmesi ve beklentilerin artması da inşaat sektörüne olan ilgiyi artırdı. Çünkü, bu artan beklentiyi karşılaması beklenen temel sektörlerden biri inşaat sektörü. Öte yandan dünyada yapı sektörüne yönelik teknolojiler ve çözümler de gelişmeye devam ediyor. Bu açıdan bakıldığında, inşaat sektörü gerçekten de Türkiye'nin yükselen değeri olmaya devam edecek gibi görünüyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik dönemde hiçbir yatırım, gayrimenkul kadar kazandırmayacaktır. Kredilerin ve faizlerin düşmesi, gayrimenkul yatırımlarını daha cazip hale getirdi. Merkezi noktalardaki güvenE ve markalı konutlara yapılacak yatırımlar, başlangıçtaki birikimin , de artırılmasına olanak sağlayacak Alım gücü yüksek kesimlerin gayrimenkule, geri dönüşü ve karlılığı yüksek bir yatırım araa olarak bakmalarını öneriyoruz."

 400-500 konut üretiyoruz

SADECE Elysium konsept markası altında bu zamana kadar bin 500'e yalan lüks konut inşa ettiklerini kaydeden Yusuf Şimşek, şunları söyledi: "Yıllık üretimimiz 400-500 konut civarında. Bunlar dışında ciddi oranda iş merkezi/ofis, otel projeleri gibi inşaatlarımız da mevcut. İleride İstanbul dışında da projelerimiz olacak ancak bunun için biraz daha zaman var. Önce buradaki potansiyeli layığıyla niyetindeyiz. Eski daire sahiplerimizin yeni projelerimize ilgisi oldukça iyi. Genelde her
lansman öncesinde, projenin minimum yüzde 30'luk bölümünü eski müşterilerimize satıyoruz."

Tüm gelişmeleri yalından takip ediyoruz
* YUSUF Şimşek, Ofton olarak, gayrimenkul ile ilgili tüm konulan yakınen takip ettiklerini ifade ederek, "Yılların birikiminin getirdiği tecrübe ile Elysium Fantastic gibi bir başyapıtı sunmanın gururunu yaşıyoruz. Burası, sosyal tesisleriyle açık kapalı yüzme havuzlanyla İstanbul'un merkezinde ender rastlanacak bir yaşam merkezi. Ayrıca, İstanbul'un kalbi olarak adlandırılan Taksim'e de çok yakın olmasıyla büyük avantajlar sunuyor. Rbcos Elysium Suites Taksim ise konumu itibarıyla zaten çok nadide bir bölgede. Bununla beraber Türkiye'de de bir ilke imza atması açısından son derece önemli bir proje. Yatırımcılarına başka hiçbir emlak yatırımında sahip olamayacakları kazanç modelleri sağlıyor" diye konuştu.

Hürriyet


 


Geri Dön