13 / 05 / 2024

Öğrenciler bu habere bayılacak! Milli eğitim şurasında kabul edildi

Öğrenciler bu habere bayılacak! Milli eğitim şurasında kabul edildi

Okul terklerini ve ücretsiz öğle yemeği projesini gündemine alan bakanlıktan yazılı açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, Öğrencilerin ücretsiz öğle yemeği yemesi ve okul terklerinin azaltılmasına ilişkin çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Açıklamasını yaptı.



'OKUL TERKLERİNİ AZALTMAYI HEDEFLİYORUZ'

Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılması, okullara bütçe gönderilmesi, 5 yaşta okullaşma miktarının çoğaltılması, öğrencilere ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynakların da parasız  verilmesi gibi birçok kararın uygulamaya geçirildiğinin vurgusunu yapana Özer, şunları kaydetti: "Tavsiye kararlarının uygulanabilirliğini de göz önüne alarak attığımız adımlarla,  çocuklarımızın üstün yararı gözeterek somut adımlar atıyoruz.  Biz de bu eğitim öğretim senesinin başından bu yana Şura kararı çerçevesinde öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilmesine ait çalışmalarımızı hızlandırdık.

Öğrenciler bu habere bayılacak! Milli eğitim şurasında kabul edildi

Hali hazırda  eğitim öğretim yılının başında 1,5 milyon olan ücretsiz yemekten faydalanan talebelerin sayısını, önce 1,8 milyona yükselttik. Şimdi de bu sayıyı eğitim öğretim senesinin ikinci yarısından  itibaren 5 milyona çıkarmak için çaba göstreceğiz. Böylece eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması konusunda somut bir adım daha atmış olacağız. Bunun yanı sıra Şuradaki, 'Tüm eğitim aşamalrında öğrencilerin devamsızlık ve okul terklerine ilişkin ayrıştırılmış bilgilere dayalı, kapsamlı bir izleme çalışması yapılmalıdır' tavsiye kararına yönelik de son 6 aydır çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz. Bu minvalde uygulamaya aldığımız erken uyarı sistemi ile çocuklarımızın okul terklerini azaltmayı umuyoruz."

Dün Resmi Gazete'de okul kantinlerinde kira artışının yüzde 25'e sabitlenmesine ilişkin kararın da yayımlandığını anımsatan Özer, bu sayede öğrenci ve öğretmenlerin daha uygun fiyata hizmetlerden faydalanmasının sağlanacağını belirtti.

Elektrikli araç satışı yüzde 157 arttı! Dünya devleri Türkiye'yi seçti...

Edebiyat öğretmenleri ne kadar maaş alıyor? 2023'te ne kadar maaş alacaklar?

Arçelik buzdolabı alacaklar dikkat! Yılbaşı öncesi 1000 TL'lik indirim... İşte 25 Aralık fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön