27 / 04 / 2024

Öğrenciler için kiralık ev kriterleri değişti!

Öğrenciler için kiralık ev kriterleri değişti!

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn’ın verdiği bilgiye göre öğrenciler tutacakları evlerin yaşından çok ulaşım kolaylığına, fiber internet alt yapısının olup olmadığına bakıyor.



Öğrenciler için kiralık ev telaşı başladı. RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn’ın verdiği bilgiye göre öğrenciler tutacakları evlerin yaşından çok ulaşım kolaylığına, fiber internet alt yapısının olup olmadığına da bakıyor.

Her yeni öğrenim yılında olduğu gibi bu sene de üniversiteye başlama heyecanına ev bulma telaşı ekleniyor. Şehir dışından İstanbul’a gelenler kadar yurtta kalmayı tercih etmeyen öğrenciler için de ev arayışı hızlandı.

Fiber internet ve uydu televizyon altyapısı

Ev arayan öğrenciler içinse artık yeni kriterler ön plana çıkıyor. Okula kolay ulaşım hala öğrenciler için önemli faktör. Ama onun dışında sosyal çevrelere yakınlık, konutun olduğu çevrede fiber internet ve uydu televizyon altyapısı olması öğrencilerin dikkat ettiği noktalardan. Binanın yaşı kiralık konut arayan öğrenciler için çok önemsenen bir detay değil. Metrekare olarak evin büyüklüğü de çoğu öğrenci için kriter sayılmıyor. Ama kalınacak kişi sayısına göre evin 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ya da 3 oda 1 salon olması dikkat edilen noktalardan.

Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy ilk sırada

RE/MAX Türkiye’nin İstanbul genelindeki ofislerinden gelen bilgilere göre konut arayışı en çok Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy'de  yoğunlaşıyor. Kiralar oda sayısına ve evin özelliklerine göre değişse de Bakırköy’de 1.200 liradan, Beşiktaş’ta 2.200 liradan, Kadıköy’de ise 1.400 liradan başlayan fiyatlarla ev bulmak mümkün.

Satın almak da alternatiflerden

Öğrenciler için sadece kiralık ev tutmak değil satın almak da alternatifler arasında yer alıyor. Maddi olarak uygun olan aileler üniversite boyunca kira vermektense konut satın almayı da yatırım olarak görüyor. Gayrimenkul danışmanlarına göre, İstanbul’daki iş imkanları ve sosyal hayat sayesinde bu yöntem gerçekten de uzun vadede kazançlı oluyor.

Öğrenciler dikkat! Yurt mu yoksa kiralık daire mi?


Geri Dön