19 / 05 / 2024

Öğrencilere müjde! Başvurusu onaylanana anında 5.500 TL verilecek! 

Öğrencilere müjde! Başvurusu onaylanana anında 5.500 TL verilecek! 

Devlet okulunda eğitim gören öğrencilere 5.500 TL yardım başvurusunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Peki 5.500 TL kimlere verilecek? 5.500 TL hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar...



Öğrencilere müjde! Başvurusu onaylanana anında 5.500 TL verilecek! 

LİSE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE 5.500 LİRA YARDIM BAŞVURUSU NASIL ALINIR?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Erdoğan, sosyal yardım alan ailelerin devlet okullarında okuyan çocukları için hazırlanan "Başarı Teşvik Programı"nın detaylarını açıkladı.

Hayata geçirecekleri yeni sosyal yardım faaliyeti olan "Başarı Teşvik Programı" hakkında bilgi veren Erdoğan, "Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz" dedi.

Erdoğan, ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilere de aylık 100 lira destek ödemesi yapacağını söyledi.

YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan aynı kapsamdaki öğrenciler için ise devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacaklarını belirtti.

Öte yandan Erdoğan, "Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencilerimiz ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençlerimize de net asgari ücrete orantılı desteğimiz olacak.

Yine aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarından işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor ve sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız" diye kaydetti.

Erdoğan, detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanacak bu program için 1,5 milyar TL'lik bütçe ayırdıklarını bildirdi.

A101'de zeytin 17 TL, Doğuş çay 46 TL, sucuk 48 TL! A101 online indirimli aktüel kataloğu 14 Aralık 2022 fiyat listesi

Fındık fiyatına zam geldi mi? Serbest piyasada fındık fiyatları ne kadar? İşte 14 Aralık 2022 güncel fiyat listesi...

ŞOK Market'te yüzde 40'a varan çılgın indirim! Arko tıraş köpüğü 24 TL, losyon 22 TL! 14 Aralık 2022 fiyat listesi


Geri Dön