15 / 05 / 2024

Öğrencilere müjde! Kimlik kartıyla 2000 bin TL ödeme verilecek!

Öğrencilere müjde! Kimlik kartıyla 2000 bin TL ödeme verilecek!

Öğrenciler için yeni bir haber duyuruldu. Üniversite öğrencilerinin yüzü gülecek. Öğrencilere 2000 TL’ye kadar ödeme yapılacak. 2000 TL ödeme nasıl alınacağı açıklandı. İşte ödemeyle ilgili tüm detaylar…



Öğrencilere müjde! Kimlik kartıyla 2000 bin TL ödeme verilecek!

Öğrenim burslarının miktarı açıklandı

Yükseköğretim Kurulu üniversite öğrencilerinin eğitim hayatları boyunca masraflarını ve ihtiyaçlarını karşılamaları adına aylık olarak ödeme yapıyor. Yapılan ödemelerde bu yıl yeni bir güncellemeye gidildi. Tüm burslarda güncelleme yapıldı. Yapılan güncellemeyle birlikte öğrencilerin yüzü güldü.

Geri ödemeli krediler silinecek mi?

Yükseköğretim Kurulu öğrencilere hem geri ödemeli hem de geri ödemesiz olarak burs alma imkanı sunuyor. Geri ödemesiz olarak burs alan öğrenciler ileri dönemde aldıkları parayı geri ödemiyor. Öğrencilerin merak ettiği konuda geri ödemeleri gereken kredi borçlarının silinmesi oldu. Geri ödemeli kredi alan öğrencilerin üniversite hayatı boyunca aldıkları ücreti geri ödemeleri gerekiyor. Buda büyük bir borçla iş hayatına atılmalarına neden oluyor. Üniversite öğrencileri sosyal medya platformları üzerinden sık sık borçlara silmesi adına talepte bulunuyor. Bu talepler henüz karşılık bulmadı. Konu ile ilgili bir haber yayınlanmadı.

Geçtiğimiz dönemde KYK borçlarının faizlerin silinmesi yönünde bir karar alınmıştı. Bu düzenlemeyle birlikte 27 milyar TL’lik faiz silindi. Borçların silinmesi ile birlikte 1.392.629 öğrencinin kredi geri ödeme yükü hafifletildi. Bu işlem toplamda Şimdi de öğrencilerin gözü geçmişe dönük borçların silmesi konusunda.

Üniversite öğrencilerine 1.000 TL bayram ikramiyesi mi verilecek? Öğrenciye bayram ikramiyesi var mı?

Milli Savunma Üniversitesi askeri öğrenci aday tercihleri başladı! 2023 MSÜ tercihleri nasıl yapılır? 

Hükümet kesenin ağzını açtı! 500 bin öğrenci hem para kazanacak hem meslek sahibi olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön