04 / 05 / 2024

Öğrencilere müjde! KYK borçları için iki formül hükümetin masasında!

Öğrencilere müjde! KYK borçları için iki formül hükümetin masasında!

AK Parti hükümeti, KYK kredilerinin geri ödemesi için öğrencileri ve borçluları rahatlatacak 2 yöntemi masaya yatırdı.



Öğrenciler ve KYK kredisi borçluları geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşımlarda bulunarak KYK kredilerine yönelik faiz oranlarına isyan etmişti.

Paylaşımlara muhalefet partilerinden de destek gelirken AKP hükümetinden konuya ilişkin adım geldi.

Masaya yatırılan plana göre KYK kredilerinde anaparaya uygulanan faiz silinecek ya da belirlenen orana göre indirim yapılacak. 

KYK kredilerinde, anaparanın dört katına çıkan faizlerle karşılaşan üniversite mezunlarının tepkileri üzerine iktidardan yeni adım geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ile borçlara ilişkin yürüttüğü çalışmada iki formül geliştirildi.

Öğrencilere müjde! KYK borçları için iki formül hükümetin masasında!

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; bunlardan ilkini KYK burslarında anapara üzerine eklenen faiz üzerinden yapılacak bir indirim oluşturuyor. KYK burslarında da 'anapara üzerinden alınacak faiz oranına bir sınır belirlenmesi' öngörülüyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön