28 / 04 / 2024

Öğrencilerin merakla beklediği vergi indirimi ne zaman gelecek? iPhone fiyatları kaç para olacak?

Öğrencilerin merakla beklediği vergi indirimi ne zaman gelecek? iPhone fiyatları kaç para olacak?

Cumhurbaşkanı'nın vaadi olan öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ile alakalı detaylar merakla bekleniyordu. Cumhurbaşkanı'ndan ilk açıklama yapıldı. Peki iPhone fiyatları ne kadar olur? İşte detaylar...



Yakın dönemde meydana gelen Cumhurbaşkanı seçimlerinden önce, birçok aday ve parti gençlere (öğrencilere) vergi olmadan akıllı telefon ve bilgisayar vaadetmişti. Seçim aşaması bitti ve 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tekrar seçildi. Şimdi de gençlerin gözü olası vergisiz telefon uygulamasına döndü.

Öğrenciler ne zaman vergisiz akıllı telefon ve bilgisayar alabilecek?

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan gençler için vaadi olan cep telefonu, bedava internet ve gençlik bankası için harekete geçildiğini söyledi. “Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız.” diyen Erdoğan, “Cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile alakalı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek çalışıyor.” açıklamasını yaptı.

Öğrencilerin merakla beklediği vergi indirimi ne zaman gelecek? iPhone fiyatları kaç para olacak?

Şu an için kesin bir fiyat tespit edilmedi, fakat şu anki vergilerin muafiyet edileceği ve cihaz fiyatlarının önemli oranda ineceği ifade edildi. Misalen, dizüstü bilgisayarlar için yüzde 18 seviyesindeki KDV’nin kaldırılmasıyla beraber, 10 bin TL’lik bir cihazın fiyatının 8 bin 200 TL’ye düşebileceği söylendi. Akıllı telefonlarda ise vergi seviyeleri daha yüksek olduğundan, vergi muafiyetiyle beraber fiyatların yaklaşık olarak yarı yarıya düşeceği tahmin ediliyor.

Misalen, 30 bin TL’lik bir telefonun öğrenciler için yaklaşık 14 bin 999 TL’ye satışa sunulabileceği söylendi. Netice olarak, öğrencilere vergisiz akıllı telefon ve bilgisayar imkanı sunulmasıyla ilgili detaylar henüz netleşmedi. Fakat, vergi muafiyetiyle birlikte fiyatların düşeceği ve öğrencilerin daha uygun koşullarda bu cihazlara sahip olabileceği söyleniyor.

Öğrencilerin merakla beklediği vergi indirimi ne zxman gelecek? İphone fiyatları kaç para olacak?


Geri Dön