04 / 05 / 2024

Öğretmen, polis, bekçi, avukat, din görevlileri dikkat! Beklediğiniz haber geldi!

Öğretmen, polis, bekçi, avukat, din görevlileri dikkat! Beklediğiniz haber geldi!

3 Ocak günü açıklanacak enflasyon verilerinin ardından memur ve emekli zamları netleşirken, bu tutarın üzerine 3600 ek gösterge zammı da eklenecek. Bugün itibarıyla 3600'e çıkartılanlardaki 1391 liralık artış 2 bin 500 TL’yi geçmiş olacak.



Yaklaşık 5.3 milyon memur ve memur emeklisini kapsayan 3600 ek gösterge düzenlemesinden yeni işe girenlerler de faydalanacak.

Sabah’ın haberine göre, Kamuda çalışan memurların, kadro derecesi, unvanı, hizmet sınıfı, görevin önemi, sorumluluk düzeyi, hiyerarşik konumu ve eğitim durumları esas alınarak belirlenen ek gösterge sisteminde yapılan düzenlemelerle yaşanan birtakım aksaklıklar giderilmiş oldu.

Yeni düzenlemeyle, memurların hem emekli ikramiyelerinde hem de emekli aylıklarında yapılan iyileşmeler bu yıl ceplerine yansıyacak. Kamuda ek göstergesi olmayan, 0-2200 ek göstergeli 2 milyon 800 bin çalışan ve emekli de söz konusu bu düzenlemeden faydalanacak.

Öğretmen, polis, bekçi, avukat, din görevlileri dikkat! Beklediğiniz haber geldi!

KİMLERİ KAPSIYOR?

Birinci dereceye gelmiş olmak şartı ile bütün öğretmenlerin, alan sınırlaması olmadan 2 sene ve üzeri yükseköğrenim mezunu sağlık çalışanları, din görevlileri, polislerin ek göstergeleri 3600'e yükseldi. Bunun dışında bekçi, avukat, il müdürü, uzman jandarma ve uzman erbaş gibi 3000 ek göstergeli tüm meslek gruplar da 3600 ek gösterge düzenlemesinden faydalanmış olacak.

Öte yandan, şef ve uzmanlar ile, teknik hizmetler grubunda yer alan ön lisans mezunları gibi bazı personelin 3600 ek göstergeden yararlanmasına ilişkin de düzenleme yapılmasının beklendiği bildirildi.

6 AY BEKLEME YOK!

Yeni düzenlemeyle, polis, öğretmen, avukat, hemşire, din görevlisi emeklisi olanlardan daha önce birinci derece 2200 veya 3000 üzerinden emekli olan kişiler için 6 ay bekleme süresinin uygulanmayacağı bildirildi.

Bu kişilerin 2200 veya 3000 göstergeleri 15 Ocak’ta otomatik olarak 3600'e yükselecek. Geriye doğru hak verilmesi de söz konusu olmayacak. Açıklamaya göre, ikinci ve üçüncü dereceden emekli olanların ek gösterge artışları aylıklarını çok etkilemeyecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön