29 / 04 / 2024

Öğretmenlere kira yardımı 10 bin TL’mi oluyor?

Öğretmenlere kira yardımı 10 bin TL’mi oluyor?

Yaşadığımız ekonomik kriz ve son zamanlarda artan faiş fiyatlar ile birlikte öğretmenlerimizin desteğe ihtiyacı olduğu çok net açık bir durum. Bu durumda da kira yardımına dair bir gündem yaratıldı. İşte ayrıntılar...



Öğretmenlerimizin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına destek olunması için kira yardımı adı altında bir desteğe ihtiyacı olduğu çok konuşulan ve açık bir konu.Muhalefette bu eksiklikten yararlanıp kira yardımına dair gündem yarattı. Öğretmenlere kira yardımı adı altında gündemden bir takım düşmeyen iddialar var. Muhalefet ise “kira yardımı 10 Bin Türk Lirası olsun” dedi. Peki kira yardımı gelecek mi? Kira yardımı ne kadar olacak?

KİRA YARDIMI GELECEK Mİ?

ogretmenhaber.org'da yer alan bilgilere göre; Yedinci Dönem Toplu Sözleşme toplantılarında kira yardımı konusu gündeme gelmişti. Yapılan zamlar istenmeyen oranlarda olsa da gerçekleşti. Fakat kira yardımı konusunda Milli Eğitim Bakanı sessiz kalarak tavrını korudu. Bu bağlamda sessizlik muhaletten meclise teklif olarak kira yardımı konusu gelince gündeme taşındı. Beş nin Türk Lirası civarında kira yardımının geleceği öngörülürken muhalefet kira yardımı iddialarını daha da yükseltti. Muhalefet özellikle büyükşehirde yaşayan öğretmenlerin zor durumda olduğunu öne sürerek kira yardımının 10 Bin Türk Lirası olması gerektiğini belirtti. Bu ihtimal bile bazı öğretmenleri heyecanlandırdı. Muhalefet bunu dile getirmekle kalmadı, aynı zamanda meclise sunarak resmiyete kavuşması için uğraşıyor.

Öğretmenlere kira yardımı 10 bin TL’mi oluyor?

MECLİSE SUNULDU MU?

Öte yandan öğretmenlere kira yardımı konusu gündemdeki sıcaklığını korurken somut adım da muhalefet tarafından geldi. Muhalefette Süreyya Öneş Derici meclise kira yardımı teklifini sundu. Teklifin içeriğinde kamuoyu araştırmalarına göre öğretmenlerin 35 yaş üstünün yüzde 78’i, 35 yaş altı öğretmenlerin ise yüzde 84’ünün kira yardımına muhtaç olunduğunu ve bunun hayati önem taşıdığını ve öğretmenlerin finansal özgürlüklerini sağlamak için bu yardıma muhtaç olduğunu kaydeden milletvekili meclisten kira yardımının kabul edilmesi için calışacağız dedi.

ŞU AN ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR?

Memurlara yapılan Temmuz zammı ile birlikte 1/4 derecesinde 15 bin 793 lira olan öğretmenlerin maaşları 26 bin 654 liraya yükselmiş oldu. Uzman öğretmenlerin maaşları ise 18 bin 246 liradan 29 bin 538 liraya çıkarıldı.

Öğretmen, doktor, hemşire, polis maşları kaç TL olacak? Memurlara flaş zam haberi! Şimdi bu rakamlara bakın!

Özel okul öğretmenlerine uyarı: Yargıtay'dan önemli fazla mesai hükmü!

 


Geri Dön