28 / 04 / 2024

Öğretmenlerin bu seneki semineri ne zaman başlayacak? Seminer online mi olacak? 

Öğretmenlerin bu seneki semineri ne zaman başlayacak? Seminer online mi olacak? 

2022-2023 eğitim öğretim yılının bitmesiyle bir süre boyunca öğretmenlerin semineri başlayacak. Yaz tatili seminerlerinin ne zaman yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. MEB, bu dönemki seminer tarihlerini açıkladı. Tarihlerin açıklanmasıyla online mı yoksa yüz yüze mi merak ediliyor



2022-2023 eğitim öğretim yılının bitmesinin ardında yaz tatili başladı. Bu dönemde öğretmenlerin seminerlerinin ne zaman başlayacağı merak edildi. Bir haftalık seminer döneminin MEB tarafından açıklandığı duyuruldu. Mesleki çalışmaların yapılacağı seminer tarihlerinin duyurulması öğretmenleri ilgilendirmektedir. Bu sürecin hangi tarihlerde uzaktan veya online mı yapılacağı hakkındaki tüm detaylar haberimizde yer almaktadır. 

 Öğretmenlerin bu seneki semineri ne zaman başlayacak? Seminer online mi olacak? 

2023 yaz dönemi semineri ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, 19-23 Haziran tarihleri arasında yaz dönemi seminerinin yapılacağını duyurdu. Online (uzaktan) gerçekleştirilecek olan  bu seminerin ÖBA (Öğretim Bilişim Ağı) üzerinden yapılması uygun görüldü. Bu karara göre öğretmenler 2023 yaz dönemi seminerlerini Öğretmen Bilgi Ağı (oba.gov.tr) üzerinden yapabilecek. 19-23 Haziran tarihleri arasında MEB’e bağlı olan tüm eğitim kurumlarının toplantı ve mesleki çalışmalarının yapılacağı belirlendi. 

Yerel düzeyde alınan tedbirlerle ise sorumluluk sınavlarının yapılacağı kararlaştırıldı. MEB tarafından alınan bu kararların hassasiyetle uygulanması önem taşımaktadır. Bu kapsamda 1 haftalık seminer dönemi gerçekleştirilmiş olacak. Öğretmenlerin sisteme nasıl giriş yapacağı ise merak edilebilecek diğer konular arasındadır. 


Geri Dön