03 / 05 / 2024

OGS ne zaman kalkacak? OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

OGS ne zaman kalkacak? OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacağını duyurmuştu. Araçlarında OGS bulunan araç sürücülerinin Hızlı Geçiş Sistemi’ne (HGS) geçiş yapması gerektiği açıklanmıştı.



OGS abonesi araç sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları adına gerekli tüm önlemlerin alınacağı, OGS etiketi olan araç sahiplerine OGS cihazının alındığı banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketi verileceği ve hesapları HGS hesaplarına dönüştürüleceği kaydedildi.

Dönüştürme işlemleri aşamasında ve sonrasında OGS kullanıcılarının otoyol geçişlerini rahat bir şekilde yapabileceği ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyeceği aktarıldı.

OGS ne zaman kalkacak? OGS den HGS ye nasıl geçiş yapılır?

OGS'DEN HGS'YE NASIL DÖNÜŞ YAPILACAK?

OGS cihazının alındığı bankaya 31 Mart tarihinden evvel başvuru yapılacaktır. İptal edilen OGS’nin yerine HGS hesabı açılması gerekiyor. Tüm geçişlerin ücretlerinin HGS hesabından tahsil edileceği kaydedildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön