03 / 05 / 2024

OGS ne zaman kalkacak? OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

OGS ne zaman kalkacak? OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacağını duyurmuştu. Araçlarında OGS bulunan araç sürücülerinin Hızlı Geçiş Sistemi’ne (HGS) geçiş yapması gerektiği açıklanmıştı.



OGS cihazının iptalinden evvel yapılan ve henüz tahsil edilmeyen geçiş ücretinin, kapatılacak OGS hesabındaki bakiyeden tahsil edileceği açıklandı. İşlemin ardından OGS hesabında halen para bulunanların ücretleri, banka hesabına veya kredi kartına iade edilecek. OGS ile yapılan geçişlerin ücretlerinin karşılanmaması hâlinde kullanılmak üzere güvence kapsamında alınmış tutarlar banka hesabında veya kredi kartlarına iade edileceği açıklandı. 

OGS ne zaman kalkacak? OGS den HGS ye nasıl geçiş yapılır?

İade işlemlerinin, cihazın iptal tarihi itibarıyla 30 gün içerisinde müşterilerin banka hesaplarına veya kredi kartlarına yapılacağı aktarıldı. OGS cihazını HGS etiketi ile değiştirenlerin işlem yapmalarına gerek bulunmadığı ve 31 Mart’a dek kapatılan tüm OGS cihazları bu tarihten sonra iptal edileceği belirtildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön