27 / 04 / 2024

Olası İstanbul depreminin tahmini sonucunu İBB açıkladı! Bu kadar can kaybı olacak!

Olası İstanbul depreminin tahmini sonucunu İBB açıkladı! Bu kadar can kaybı olacak!

İBB, İstanbul'da meydana gelmesi beklenen depremin etkileriyle ilgili çalışma yaptı. Yapılan incelemede deprem nedeniyle tahmini can kaybı olduğu ortaya çıktı.



Ülkemiz son günlerde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle harap oldu. Bu felaketin ardından pek çok kişi benzer bir depremin İstanbul'da daha ağır sonuçlarla yaşanabileceğine inanıyor. İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü tarafından 2020 yılında yapılan bir araştırma, İstanbul'da meydana gelen depremin olası etkisini gözler önüne seriyor. 

İBB İSTANBUL DEPREMİNİN OLASI SONUÇLARINI AÇIKLADI!

İBB resmi internet sitesinde paylaşılan çalışmada, İstanbul'da deprem olması durumunda ölümler, ağır yaralanmalar ve hafif yaralanmalara ilişkin tahmine dayalı veriler yer alıyor. İBB'ye göre İstanbul'da 7,5 büyüklüğünde bir deprem olursa toplam 14 bin 144 kişi ölecek. Bu veriler Gölcük ve Düzce depremlerinden elde edilen tecrübeler ve güncel bilimsel yöntemler ışığında elde edilmiştir.

Paylaşılan verilerin de ilginç bir yanı var. İBB'ye göre İstanbul depreminde Arnavtköy ve Şile'de can kaybı olmayacak. En fazla ölüm 1.633 kişi ile Bahçelivler ilçesinde meydana geldi. Tabii ki, bunların hepsinin spekülasyon olduğunu yineliyorum. 


Geri Dön