28 / 04 / 2024

Olgu RES 134 bin konutun elektriğini karşılayacak!

Olgu RES 134 bin konutun elektriğini karşılayacak!

Afyon Dinar'da kurulan 115 megavat kurulu güce sahip Olgu RES, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katıldığı törenle hizmete girdi. Olgu RES, 134 bin konutun yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak...



Güriş Holding tarafından Afyon Dinar'da kurulan 115 megavat kurulu güce sahip Olgu RES, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katıldığı törenle hizmete girdi. 40 kilometre karelik alana kurulan Olgu RES, 134 bin konutun yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak enerjiyi Dinar'ın rüzgârından üretecek. Güriş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Müşfik Yamantürk," Bugüne kadar rüzgâr, jeotermal ve hidroelektrik gibi kaynaklara yaptığımız yatırımların toplamı 2.5 milyar dolara ulaştı.
Gelecek yıl, toplam kurulu gücü 290 M W olan dört yeni RES projemizi daha hizmete almak suretiyle kurulu RES gücümüzü 490 MW'a yükselterek, jeoterımalde olduğu gibi bu alanda da Türkiye'nin önde gelen enerji firmalarından biri olmayı hedefliyoruz" dedi. Yılda yaklaşık 310 milyon kwh enerji üretecek olan Olgu RES, Dinar'ın rüzgarından ürettiği elektrikle, 134 bin konutun bir yıllık enerji gereksinimini karşılayacak.


Vatan

Geri Dön