21 / 05 / 2024

Ölüm aylığı alanlar dikkat! 15 bin TL ödenecek! Başvurmayan hakkını kaybediyor!

Ölüm aylığı alanlar dikkat! 15 bin TL ödenecek! Başvurmayan hakkını kaybediyor!

Türkiye'de SSK veya Bağkur’lu anne veya babasının vefatı sebebiyle yetim kalan binlerce kız çocukğuna maaş bağlanıyor. Peki bu imkanlardan kimler faydalanabiliyor? Evlilik durumunda bu yardımlar devam ediyor mu? İşte ayrıntılar...



Memurlarda farklı sistem işliyor

Gazete Vatan'da yer alan habere göre, çeyiz yardımından SSK ve Bağkur’dan yetim aylığı alanlar faydalanabiliyor. Fakat memurlar için de farklı bir durum söz konusu. SSK veya Bağkur’dan vefat eden eşinden dolayı aylık almakta olan eşin, yeniden evlenmesi halinde kendisine çeyiz parası ödenmesi yapılmamaktadır. Kişinin kız çocuğunun evlenmesi durumunda çeyiz parası ödemeysi yapılmaktadır. Ancak dul memur eşin evlenmesi durumunda, kendisine de 12 aylık çeyiz yardımı gerçekleşiyor. Öte yandan kızından dolayı Emekli Sandığı’ndan yetim aylığı alıyorsa, evlenmesi halinde yine maaşının 12 katı kadar çeyiz yardımı imkanı veriliyor.

Emekli maaş ve ikramiyesine zam geliyor! 790 TL ile 840 TL arasında!

Tarih verildi, emekli maaşları değişecek! Maaşlar yeniden hesaplanıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön