Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?
Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesi imzalamış bakım borçlusu tapu işlemlerinin yapılacağı tarihi merak ediyor. Peki, Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?
TAPU DEVRİ İÇİN İSTENEN BELGELER
1) İşleme konu taşınmaz mala ait, tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı,
2) Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,
3) İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.
TAPU DEVRİ MASRAFI
1) Taşınmaz malların ölünceye kadar bakma akdine dayanarak devir ve iktisabında 492 sayılı Harçlar Kanuna ekli (4) sayılı Tarifenin 20/a pozisyonu uyarınca, taşınmaz malın genel beyan döneminde beyan edilen değerinden (diğer yıllarda bir önceki senenin emlak vergisi değerine her yıl Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca belirlenen yeniden değerleme oranı uygulanarak bulunacak değerden) az olmamak üzere beyan edilen değeri üzerinden, bakım borçlusu ve bakım alacaklısından binde 20 oranında tapu harcı tahsil edilir.
2) Ayrıca, kanuni ipotek tesisi talebinde bulunulur ise; teminat gösterilecek miktar üzerinden binde 3.6 oranında harç ve binde 7.5 oranında damga vergisi tahsil edilir.
3) Taşınmaz malın varsa veraset ve intikal vergisi ile vakıf taviz bedeli ilişiği kestirilir.
4) Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret tahsil edilir.
Ölünceye kadar bakma akdi bozulabilir mi?