02 / 05 / 2024

Ömer Faruk Çelik: Gayrimenkul en güvenilir yatırım aracı!

Ömer Faruk Çelik: Gayrimenkul en güvenilir yatırım aracı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, faizler, döviz, hammadde, borsa ve altın piyasasında yaşanan dalgalanmaların yatırımcıları gayrimenkule yatırım yapmaya yönelttiğini söyledi.



2014 yılından oldukça umutlu olduğunu söyleyen Çelik "Orta vadeli ekonomik bütçede gelecek yılki bütçe açığı bu yılki 18-19 milyarlık seviyesinden -33 milyara çıkarılmış, harcama kalemi biraz daha artacak. Böylece iç piyasada biraz daha canlılık olacak diye görüyorum. Seçimlerde ekonominin biraz canlı ve dinamik olacağını, dışarıdan çok etkilenmeyeceğini düşünüyorum. Son 5 yıldır gerek sanayide gerek ticarette bardağın hep boş tarafına bakıyoruz, bundan sıkıldık. Biraz moralleri düzeltip bardağın dolu tarafına bakalım diyoruz" dedi. 

Yeni yılda Sinpaş olarak yeni projelere imza atacaklarını söyleyen Çelik, bu yıl erteledikleri Bomoııti Time ve First'ün lansmanlarını yapmayı planladıklarını ifade etti. Çelik "Gaziosmanpaşa ve Ege Yakası projelerini de bu yıl satışa çıkarma planımız vardı, ayrıca 2014'te Çakmak ve Marmaris'te planladığımız 2 projeyi de satışa çıkaracaktık. Şimdi bu 6 projenin bütçesini çalışıyoruz, hangisini 2015'e bırakacağımızın çalışmasını yapıyoruz" diye konuştu. Ömer Faruk Çelik, 2014 yılında konut fiyatları yüzde 8 ila yüzde 18 artacağı talımiııinde bulundu. 


ŞİŞLİ ÖNEM KAZANACAK 


Ömer Faruk Çelik şöyle devam etti: "Kiiçükçekmece ve Çekmeköy bölgeleri başta olmak üzere, şehir çeperleriııdeki bölgeler talep görmeye devam ediyor. Sultanbeyli tarafları da kentsel dönüşüm süreçlerinde öne çıkan bölgeler arasında. Şehir merkezinde ise kentsel dönüşümün kalbi Şişli var. Önümüzdeki birkaç dönem boyunca bu bölgeler önemini sürdürecektir." 


Star İletişim


Geri Dön