20 / 05 / 2024

Ömer Faruk Çelik: Krizde daha çok konut satılıyor

Ömer Faruk Çelik: Krizde daha çok konut satılıyor

Sinpaş İcra Kurulu Başkanı Çelik, "Bu bizim gibi büyük firmaların avantajına. Kriz dönemlerinde daha fazla satış yapıyoruz" dedi



Sinpaş İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, kriz dönemlerinde tüketicilerin daha dikkatli hareket ettiğini belirterek, "Bu bizim gibi büyük firmaların avantajına. Kriz dönemlerinde daha fazla satış yapıyoruz" dedi...

Sinpaş İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, krizin de etkisiyle yanlış bir yatırım yapmamak için konut alıcısının artık çok daha dikkatli olduğunu söyledi. Tüketicilerin artık ayrıntılara yoğunlaştığını belirten Çelik, "Marka, firma geçmişi çok önemli. Tüketici haklı olarak bakıyor, bu firma daha önce hangi işleri yapmış, hangilerini yapamamış" dedi.

KAZMAYI VURURKEN SATIYORUZ

34 yıldır sektörde faaliyet gösterdiklerinin altını çizen Çelik, "Sinpaş kalitesini kanıtlamış güvenilir bir marka. Biz ve bizim gibi güvenilir firmalar böyle krizlerde öne çıkıyor. Krizlerde daha fazla iş yapıyoruz. Kazmayı vururken bile ev satıyoruz. Tüketicinin güveninin bize tam olduğunu böylece görüyoruz" diye konuştu.

Müşteri beklentilerinin sürekli değiştiğini vurgulayan Çelik, şöyle devam etti: "2000'den önce bir tüketiciye 2+1 konut yeterken şimdi konut alırken yaşam alanı da satın alınıyor. Statüler arttıkça beklentiler farklılaşıyor ve biz buna ayak uydurmaya çalışıyoruz. Projeleri sosyal alanlarla donatıyoruz."

KRİZİ FARK ETTİK ÖNLEMİNİ ALDIK

Sinpaş GYO'yu 2007'de halka arz ettiklerini hatırlatan Çelik, "Bu dönemde ileride bir kriz yaşanabileceğinin sinyallerini aldık ve yeni bir sistem geliştirdik. Halka arz bitip piyasalar daralınca biz 2008'de farklı bir açılıma karar verdik. Devrimci bir ödeme planı oluşturduk" dedi. Müşteriyi bankalarla muhatap etmeden 60-72 ay vadeli bir ödeme planı oluşturduklarını vurgulayan Çelik, bu sayede geçen yıl öngördükleri satış rakamının yüzde 50 üzerine çıktıklarını kaydetti.
Bugün


Geri Dön