28 / 04 / 2024

Ömer Sadıkoğlu kimdir?

Ömer Sadıkoğlu kimdir?

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitler Derneği (AYİD) Onursal Başkanı Ömer Sadıkoğlu vefat etti. Peki, Ömer Sadıkoğlu kimdir? İşte AYİD Onursal Başkanı Hacı Ömer Sadıkoğlu..



Ömer Sadıkoğlu kimdir?

Ömer Sadıkoğlu Trabzon Of doğumlu. Ömer Sadıkoğlu, Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitler Derneği (AYİD) Onursal Başkanıdır. Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sadıkoğlu'nun kardeşidir.


Ömer Sadıkoğlu 1956 yılında İstanbul'da Türkiye'nin en büyük inşaat TİMLO'nun Ataköy ve Zincirlikuyu semtlerindeki toplu konut inşaatlarında kalfa olarak 1960 yılına kadar çalışmış, mesleki ve teknik deneyimini artırdıktan sonra İstanbul'un Kadıköy ile Bostancı semtleri arasında kat karşılığı sözleşmesi ile günümüze kadar 200 adet blok (takriben 3 bin dairelik) inşaatların yapımını kardeşleri Nurettin ve Mehmet Sadıkoğlu ile beraber üstlenmiş, o günün mimari görüş ve teknik şartlarına uygun yapıtları yaparak ve söz verdikleri tarihlerde de daireleri mal sahiplerine teslim ederek ün kazanmış ve Kadıköyün en güvenilen ve en saygın inşaat yapan kişisi olmuştur.


1985 yılından günümüze kadar da sayısı hızla artan inşaat işlerine oğulları Lütfü ve (mimar) Yusuf ile Sadıkoğlu İnşaat Limited Şirketi adı altında yapmaya devam etmekteydi.


Sadıkoğlu İnşaat

Faruk Ayanoğlu Cad. 

Lalezar Sok. No: 16/3 

Feneryolu/Kadıköy

+90 (216) 360 75 24

[email protected]



AYİD'in acı günü! Müteahhit Hacı Ömer Sadıkoğlu vefat etti!







Geri Dön